Nästa artikel
Polisen gör trafikinsats inför skolstarten
Nyheter

Polisen gör trafikinsats inför skolstarten

Publicerad 19 augusti 2014
Rikspolisstyrelsen meddelar att Polisen kommer att göra extra trafikkontroller i samband med skolstarten.
Polisen menar att eftersom många barn blir skjutsade till skolan med bil så påverkas trafiksäkerheten. Samtidigt så kommer fler barn i rörelse runt skolorna och utsätts för större trafikfaror än under sommaren. Därför genomför Polisen en insatsvecka med fokus på hastighet.
 
– När vi står utanför skolor är det ofta elevernas egna föräldrar som kör för fort. Vi måste få till en större förståelse för hastighetens betydelse, ingen vill ha ett skadat barn på sitt samvete, säger Bengt Svensson, poliskommissarie på Rikspolisstyrelsen.

Diskutera: Hur ska respekten för hastighetsbegränsningar förbättras?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2014-08-19 07:42
Hackenbush

Det är i det närmaste omöjligt att få bilister att respektera hastighetsbegränsningar speciellt som man idag sätter i en del fall löjligt låga hastighetsbegränsningar på fina vägar.
Det enda skulle vara att ha fler kontroller på vägarna och höja böterna med minst det dubbla mot idag.

#2 • Uppdaterat: 2014-08-19 15:53
Sixten

Bra att man gör kontroller vid 30-sträckor. Annars håller jag med Hacken att det finns alltför många dåligt satta fartbegränsningar. Det "nya" systemet med alltfler differentierade hastigheter, 50, 60, 70, 80 osv har dessutom gjort att det bara är krångligare att hålla reda på vad som gäller.

#3 • Uppdaterat: 2014-08-19 16:52
Uff.

... samt lär dem att även om det finns markerade övergångsställe är det inte bara att gå ut utan att se sig för !

#4 • Uppdaterat: 2014-08-19 16:53
Styggavargen

Det jobbigaste var att man började "dubbelskylta", dvs sätta upp samma typ av hastighetsskylt två gånger, den första med en skylt under som säger "200m". Man får nästan lite känsla av "Kalle Anka" skyltning. Behöver man verkligen två hastighetsskyltar, en som varnar 200 meter innan den riktiga skylten???

#5 • Uppdaterat: 2014-08-19 19:36
Focus

En översyn av alla hastighetsbegränsningar som utförs av ex.vis polis och som förstår innebörden i motsats till de skrivbordsnissar som är med och bestämmer vad olika sträckor skall ha för begränsning, vore önskvärt.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.