Nästa artikel
Peugeot 508 med ny front avtäckt!
Nyheter

Peugeot 508 med ny front avtäckt!

Publicerad 18 juni 2014 (uppdaterad 19 juni 2014)
Den här bilden av nya Peugot 508 dök upp i tillverkarens twitter-flöde precis efter avtäckningen av bilen i dag.
Just nu avtäcks ansiktslyfta Peugot 508 i London. Den nya fronten ska symbolisera tillverkarens strävan efter att erbjuda lyxigare bilar.
Peugeot 508 har fått en ny grill som skvallrar om hur tillverkarens andra modeller kan tänkas se ut i framtiden. I den knapphändiga information som hittills släppts sägs inte mycket om den franska d-segmentsbilen mer än att den kommer att utrustas med pekskärm, backkamera och dödvinkeln-sensorer.

Minst sagt ingen revolutionerande teknik, men en ny motor bilr det i alla fall. Den nya BlueHDi-dieseln på två liter kommer ge 150 hästkrafter och kopplas till Peugeots sexstegade manuella växellåda. Med denna konfiguration kommer Peugeot 508 att kvala in under utsläppskravet Euro 6, detta med ett koldioxidutsläpp på 105 g/km.
 
Bilen kommer att visas på salongerna i Moskva, Chengdu och Paris nu närmast. Försäljningen i Europa sägs börja så snart som i september.

Diskutera: Vad tycker du om nya Peugot 508?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2014-06-18 15:00
saabnisse

Jag tyckte den var snygg förut, men den här är ett strå bättre!

#2 • Uppdaterat: 2014-06-18 15:35
Thommys

Tycker nog att den liknar Volvo endel.

#3 • Uppdaterat: 2014-06-18 15:45
hultarn

Snygg men en smula anonym och oförarglig tycker jag. Håller man för märket i mitten är det svårt att avgöra om det är en Peugeot, Volvo, Kia, Audi eller vad som faktiskt. Tycker det är en trist trend.

#4 • Uppdaterat: 2014-06-18 16:32
ENTJ1

Snygg,men kombins kofångare har en konstig profil under lyktorna,ledränderna ser väl sisådär ut när de är sektionerade,mycket snyggare med obrutna "sammanhängande"led arrangemang.
Bild 1&3 är ju helt designrätt, snygg ledprofil och utan den"konstiga"profilen under lyktorna.
Bra gjort Peugeot!

#5 • Uppdaterat: 2014-06-18 17:06
N-iklas

På den översta otydliga bilden är det nästan omöjligt att skilja den från en Volvo.

#6 • Uppdaterat: 2014-06-18 19:35
Raphael

Jag tror att man kan vänta sig att alla modeller från Peugeot snart får lejonmärket i mitten av grillen, som det var en gång i tiden. Och då kan kan sista steget i Peugeots program för byte av grill avslutas. Peugeot flyttade ju upp lejonmärket till huven och lät den ligga mot en platta, medan grillarna växte sig allt större och stötfångaren försvann så nummerplåten hamnade på spoilern istället. När Gilles Vidal kom så gjorde han en ny grill med en stötfångare igen och en uppflyttad nummerplåt, men för att inte störa harmonin mellan gamla och nya modeller så lät han lejonet vara kvar på huven - om än med att bakplattan togs bort. Nu har lejonet flyttats ner helt och hållet till grillen igen. En modest och smakfull omgörning som har tagit några år att genomföra.

Peugeot lämnar sina mer utstuderade former och återgår till en mer modest framtoning, som fortfarande är linjeskön. Det finns givetvis en tanke med allt detta. Citroën finns ju i koncernen, och Citroën satsar allt mer på extravagant design. Peugeot och Citroën behöver skilja sig åt mer för att inte ta kunder från varandra.

#7 • Uppdaterat: 2014-06-18 19:37
Raphael

När det gäller kombins ljusarrangemang så är det 508 RXH-modellen som visas, alltså den 4-hjulsdrivna modellen med diesel-hybrid. Ljusarrangemanget under stötfångaren är oförändrad från den nuvarande 508 RXH. Den vanliga kombin har ett mer modest ljusarrangemang, i princip samma som sedanmodellen.

#8 • Uppdaterat: 2014-06-18 21:16
mawno

Sedanen var riktigt snygg.

#9 • Uppdaterat: 2014-06-18 22:44
Pi

Ja - mycket "modest" var det. Hade det varit t ex en VW som diskuterats så hade nog ordet "modest" bytts ut till "tråkig" av samme författare - även om det egentligen beskriver samma formgivningstanke...:) Det är väl helt enkelt så att även Peugeot till slut insett att märken med tydligare profil och identitet och med en kontinuitet i formgivningen helt enkelt uppfattas positivare och till slut säljer bättre och då är det bara att hoppa på det tåget. Och det är ju inte Peugeot ensamma om att sent om sider inse... Vissa tycker säkert att det är en tråkigare formgivning men den brukar hålla bättre i långa loppet.

#a • Uppdaterat: 2014-06-19 06:40
Roger Skagerström

Rätt snygg, om än lite halvtråkiga former vid det här laget. Grillen ser rätt katig ut men det är det enda på bilen som är aggressivt, resten är väl mer.. elegant? Förstår inte vitsen med att det ska vara svarta plastbitar i fronten på bilar nu för tiden med. På den här känns det extra onödigt. Områden som är svart under grillen skulle varit karossfärgat och integrerat i resten av stötfångaren, utan några skarvar. Regplåten fyller ut området alldeles lagom ändå.

Reagerar också på att passformen mellan grillen och stötfångaren (flärparna mellan grill och lampor) verkar aningen... amerikansk.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.