Nästa artikel
Outlander laddar om
Nyheter

Outlander laddar om

Publicerad 29 augusti 2018 (uppdaterad 29 augusti 2018)
Mitsubishi förnyar sin plugin-hybrid. Här är svenska priserna på suven.
Under huven på 2019 års Outlander sitter en nyutvecklad Atkinsonmotor. Den har utökat cylindervolymen till 2,4 liter och det resulterar i högre vridmoment vid låga varvtal, minskad ljudnivå, mindre vibrationer, snabbare acceleration och lägre förbrukning. Elmotorn på bakhjulen har ökat antalet hästkrafter till 95. Förbränningsmotorn levererar 135 hästkrafter. Bilen kan köras på enbart eldrift i upp till 135 kilometer i timmen. 

Fyrhjulsdriften Super All Wheel Control (S-AWC) har förstärkts och det finns två nya körlägen ”sport” och ”snow”. Dessutom har antispinnsystemet fått sig en översyn för att ge bättre grepp i branta uppförsbackar. Vridstyvheten har bättrats på genom att vissa karossdelar strukturlimmats ihop. 
Utseendemässigt har Outlander fått ny design på grill och strålkastare. De skålade framsätena är även de nya. Mitsubishi har stuvat om bland knappar och reglage i förarmiljön och gett USB-portarna en bättre placering. Det har gjorts ansträngningar för att göra kupén tystare, bland annat har ljuddämparen modifierats.

Sverigelansering sker i slutet av september. Priserna startar på 399.900 kronor för Fleet Edition. Sedan följer Komfort för 429.900 kronor, Business som kostar 469.900 kronor, Business X 473.900 kronor och toppvalet S-edition för 489.900 kronor.  

Vi Bilägare har redan provkört uppdaterade Mitsubishi Outlander, vilket du kan läsa om i nummer 10/2018. Prenumeranter har tillgång till provkörningen digitalt via denna länk (du behöver prenumerationsnummer och postnummer). På söndag publiceras provkörningen här på webben. 

Diskutera: Vad tycker du om Mitsubishi Outlander?
Embed

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.