Nästa artikel
Organisation ska hindra bilhackare
Nyheter

Organisation ska hindra bilhackare

Publicerad 24 oktober 2014 (uppdaterad 24 oktober 2014)
Biltillverkare planerar konsortium för hackerskydd mot personbilar.
Tillverkare går samman för att förhindra framtida hackerattacker mot sina bilar. Modellen hämtas från flygindustrin och finansmarknaden.
Nya bilar antas bli vanligare mål för hackerattacker i takt med att tekniken blir mer internetuppkopplad. Attackerna skulle då riktas mot personbilar som kommunicerar information mellan varandra men också mot datalagrande, så kallade, molntjänster på internet.
 
Det är Automotive News som rapporterar att bland annat Toyota funnits med i bildandet av ett konsortium som syftar till att öka kunskapen om hur biltillverkare kan skydda sig mot hackerattacker. Inom organisationen skulle erfarenheter om hur man bäst utformar exempelvis brandväggar eller annan säkerhetsteknik kunna delas.

Arbetet kan vara igång redan om ett år och kommer då att fungera på liknande sätt som it-säkerhetssamarbeten inom flygindustrin och finanssektorn.
 
Diskutera: Tror du att hackerattacker mot bilar blir ett problem framöver?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2014-10-24 14:53
1storstark

Det kommer säkert att bli ett problem, liksom i övriga datavärlden, att det sitter en massa vilsna småterrorister och söker något att göra, för att känna sig duktiga.

#2 • Uppdaterat: 2014-10-24 15:13
Hackenbush

Småterroristerna är väl inte det värsta som kan hända utan de som vill kapa en bil helt sonika stänger av tändningen och sedan är det fritt fram att rycka ut bilägaren och sedan aktivera tändningen igen och köra iväg med lyxbilen de ville ha. Gissa om den illegala bilhandeln kommer att gnugga händerna när alla bilar är internetuppkopplade.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.