Nästa artikel
Opel visar nya Mokka X
Nyheter

Opel visar nya Mokka X

Publicerad 4 februari 2016
Opel Mokka X 2016.
Lillsuven får ansiktslyft och ett X i namnet 2016.
Opels kompakta suvmodell Mokka får ett kantigare yttre.  Tilläggsbeteckningen X är Opels markering för suv- och crossovermodeller med robust framtoning och Mokka är först ut att få den extra bokstaven i namnet.



Strålkastarna av typen LED AFL anpassar automatiskt belysningen efter omgivning och körsituation, utan att blända mötande bilar.



På insidan finns IntelliLinks infotainmentsystem som kan koppla ihop smartphones med bilen via Apple Carplay eller Android Auto. Precis som i nya Astra får Mokka X också Opels OnStar-tjänster. Andra nyheter är drivlinan med en 1,4 liters turbomotor, sexväxlad automatlåda och fyrhjulsdrift.  Enligt Opels preliminära uppgifter blir CO2-utsläpp och bränsleförbrukning 154 g/km respektive 6,6 l/100 km.



Bilen visas upp för allmänheten för första gången på bilsalongen i Genève nästa månad.
 
Diskutera: Vad tycker du om Opel Mokka X?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2016-02-04 10:34
Styggavargen

För 17 gubbar, detta är mer än vansinne. En liten bil med så höga utsläpp. En vanlig Golf lastar mer och belastar miljön mycket mindre. Hoppas för allas skull, främst miljön att denna vansinniga trend försvinner. Vi prånglar ut nya "små bilar" med höga utsläpps värden helt i onödan. Jag ser inga alls fördelar med denna typ av bil och ingen verkar våga kritisera trenden!?

#2 • Uppdaterat: 2016-02-04 10:50
Henrik M

Styggavargen: Nu finns ju inte golfen med 4-hjulsdrift, bensinmotor och automatlåda vad jag kan se så blir lite fel jämförelse....

#3 • Uppdaterat: 2016-02-04 11:05
Tvärnit

Det finns en marknad och jag skulle inte avfärda den som ett större vansinne än den uppskruvade hetsen i kring utsläpp och förbrukning.
Jag är själv ute och letar ny bil och ett kriterium är att bilen ska ha en sugmotor på minst 1.4 liter och det finns tillverkare som erbjuder detta trots att sådana fordon inte kan mäta sig med de snålaste o renaste för tänket är nämligen ett helt annat och som med allt annat att så länge det är lagligt så står det upp till var och en att finna vad den själv blir nöjd med.

Det har skett för lite med Mokka X design gentemot föregångaren som i sin tur är en "grå" världsbil som kan marknadsföras under i princip vilket märke som helst så denna faller bort för min del.

#4 • Uppdaterat: 2016-02-04 11:16
ffodil

Styggavargen
Håller med dig på ett vis, även om jag tycker alla får välja vad man vill.
Vid sista bilbytet testade vi de flesta SUV på grund av att min sambo har väldiga problem med reumatisk värk och därför tänkte vi på fördelen med in och urstigning som en del säger ska vara bättre, som i så fall skulle vara den ända fördelen jag kan se. Nu blev det ingen SUV på grund av alla nackdelar den har, såsom känslan av ostabil vid krängningar, vid blåst, fula i mitt tycke, samt högre bränsleförbrukning osv. Vi hitta en vanlig kombi som in och urstigning var minst lika bra på, samt allt annat plus på köpet, såsom rymlig, låg bränsleförbrukning, riktigt stabil väghållning osv. Visst undrar jag också vad folk ser i SUV, om det bara är nåt slags mode el. vad, men valet är fritt.

#5 • Uppdaterat: 2016-02-04 11:50
saabnisse

Henrik M, hört talas om Golf Alltrac med 180 hk bensinmotor och DSG?
Men det är ju en annan klass, 367000:- med lite behövliga tillval!

Men varför måste Opel fortsätta med den trista inredningen som tydligen gått i arv?

#6 • Uppdaterat: 2016-02-04 12:04
Henrik M

Saabnisse: Men av tidigare hopplösa inlägg från Styggavargen så vet vi att han inte gillar nån form av "upphöjd" bilmodell så jag lämnade den medvetet utanför utan fokuserade på vanliga Golfen som han själv refererade till i sitt inlägg....

Och håller med, Opel har en väldigt trist interiör i flertalet av sina bilar.

Sen var det nån mer som undrade vad man ser för fördelar i en upphöjd bil förutom "Mode"?
Jag kör själv XC70 vilket ju är en vanlig V70 i grunden vad gäller utrymmen m.m. MEN, vilken otroligt skillnad de är i körupplevelsen, komforten är otroligt mycket bättre i den lite höjda bilen, dels pga. längre fjädringsväg, en mjukare satt fjädring, lite högre profil på däcken samt ett mycket trevligare och skönare insteg i bilen.

#7 • Uppdaterat: 2016-02-04 12:21
Styggavargen

Okey, jag skall tagga ned. Men ändå, faktum kvarstår .. de ökade utsläppen drabbar alla och därför tycker jag inte man bör kunna säga att man kan välja vilken bil som helst. Alla hade kunnat köra lastbil, hade inte brytt mig om det varit så att det inte drabbat miljön och min hälsa.

Varför behöver vi fyrhjulsdrift på en sådan här liten pluttbil? Stark emot att allt fler bilar skall ha fyrhjulsdrift som både driver upp vikten och ökar förbrukningen vilket i slutändan genererar större utsläpp.

Upphöjda modeller jar funnits innan, Verso tex. Dock har de aldrig varit populära förrän nu, vilket jag inte heller kan förstå varför det plötsligt skall vara så att alla måste sitta jättehögt i sina bilar? Tror man höjden är säkerhetsrelaterat? Snarare så att det blir farligare att sitta för högt och det blir ostabilt på alla sätt och vis.

#8 • Uppdaterat: 2023-03-21 08:26
Gäst (ej verifierad)

Varför alla negativa kommentarer om högbyggen?

Det måste vara personer under 1.65 cm eller troll som skriver dessa, det är en lisa att behöva vika sig dubbel bara för att vika in sig i många av dagens moderna bilar.

Ett högbygge behöver inte dra mer soppa eller släppa ut mer än sitt lågbyggda syskon, tyvärr så envisas tillverkarna ofta med att stoppa in en större motor och mer utrustning i tron att den är lite förmer som bilmodell.

I realiteten så borde det vara tvärtom, ett robust högbygge med plastförsedda skärmkanter torde vara utgångsmodellen och sen man fick betala mer om man ville ha den sänkt med större fälgar och mindre komfort...

#9 • Uppdaterat: 2016-02-04 12:30
Henrik M

Styggavargen: Du undrar varför det måste finnas fyrhjulsdrift på en sådan här liten pluttbil?
Vad menar du där? Att de som behöver fyrhjulsdrift av nån anledning men inte behöver utrymmena i en större bil ändå ska åka runt med större bil än de behöver?
Det om nå´t blir väl onödigt mot miljön? eller??

#a • Uppdaterat: 2016-02-04 12:52
Stefan Eriksson

Mokka-modelnamnet är så hemskt att jag avstår en kanske i övrigt fin bil.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.