Nästa artikel
Officiella bilder: Här är nya Skoda Octavia Scout
Nyheter

Officiella bilder: Här är nya Skoda Octavia Scout

Publicerad 22 april 2009 (uppdaterad 21 september 2010)
I juni lanseras den i Sverige. Men så länge behöver vi inte vänta för en smygtitt. Här är de första bilderna på nya Skoda Octavia Scout.
Skoda Octavia Scout visades för första gången på bilsalongen i Paris 2006. Lanseringen skedde 2007 - och därefter har modellen sålts till över 22 000 kunder världen över. Nu är det dags för en ansiktslyftning.

Nytt utseende
Nya Skoda Octavia lanserades i slutet av förra året och nu har samma designförändringar skett med Octavia Scout. Fronten på nya Octavia har fått ett nytt utseende med strålkastare som går upp över huven och en tydligare markerad grill.

De robusta plastskydden runt bilen ska ge en tydlig offroad-känsla - dessutom ska en högre markfrigång (180 mm) än standard-Octavian göra nykomlingen mer anpassad för tuffare väglag.

Interiört har Octavia Scout blivit uppfräschad. Scout har fått ny ratt, instrumentpanel, nya klädslar samt ett nytt ljud- och navigationssystem.

Två motorer
Skoda Octavia lanseras med två motorer, en bensinmotor 1,8 TSI 160 hk samt en dieselmotor 2,0 TDI 140 hk, som båda har sexväxlade manuella växellådor.

Skoda Octavia Scout kommer till Sverige i juni och 1,8 TSI kommer då kosta runt 245 600 kr. 2,0 TDI landar på 262 600 kr.

Relaterade dokument

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.