Nästa artikel
Officiell: Nya Toyota Prius
Nyheter

Officiell: Nya Toyota Prius

Publicerad 9 september 2015 (uppdaterad 9 september 2015)
Toyota Prius 2016.
Den fjärde generationen Prius satsar på sportighet och har en helt ny plattform. Bildspel med 15 bilder!
Senaste versionen av Prius är den första modellen som bygger på TNGA-plattformen. Det har resulterat i en lägre tyngdpunkt, vilket ska bidra till bättre väghållning, enligt Toyota. Den 2 cm mer marknära profilen syns även i utseendet med lägre linjeföring och designteamet har siktat på lite sportigare vibbar.

Den nya hybriddrivlinan ska enligt tillverkaren ge en markant lägre bränsleförbrukning. Hybridbatteriet har minskat i storlek och har därför lämnat mer plats för lastutrymme. Bilen har också blivit 6 cm längre och 1,5 cm bredare.

Säkerhetssystemet Toyota Safety Sense Package har farthållare samt autobroms med fotgängarskydd.

Nya Toyota Prius visas i Frankfurt nästa vecka. Den börjar säljas i Japan i slutet av året och ska därefter successivt lanseras i resten av världen.

Klicka på bildspelet för att se fler bilder.
 
Diskutera: Vad tycker du om nya Toyota Prius?

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2015-09-09 12:54
Styggavargen

Snygg, men aningen opraktisk. Jag skulle vilja se någon ta fram en kombi bil på hybridlina. Gärna kombination el/diesel. Tyvärr kommer nog denna nya version att sälja dåligt, de sista folk tänker på verkar vara miljö när de köper sin bil. Små SUV's och även större SUV/Crossover är det som tyvärr kommer att sälja och vi alla är förlorare på detta, både miljö samt säkerhet. Tyvärr måste man nog snart köpa en SUV för att återigen kunna få lite längre sikt på motorvägen och inne i stan. Hamnar man bakom en XC90 så ser man typ bakluckan och nummerplåten, "that's it".

#2 • Uppdaterat: 2015-09-09 13:04
Grosser

Skönheten ligger i betraktarens ögon som det heter. Det är mången designspråk och linjer som ska samsas på samma kaross - det funkar tyvärr mindre bra enligt mig. Helst ska man väl se den i verkligheten innan man dömer ut designen. Tekniskt är den dock intressant!

#3 • Uppdaterat: 2015-09-09 13:15
Raphael

Styggavargen, Peugeot 508 finns om kombi med hybriddrivlina el-diesel, versionen du söker heter Peugeot 508 SW RXH.

Utseendet på nya Prius verkar inte riktigt färdigt, känns som att de tog en fikapaus innan sista linjerna var dragna och sen var det någon som av misstag skickade den skissen till konstruktionsavdelningen och fabriken.

#4 • Uppdaterat: 2015-09-09 13:18
Simon no1

Tror tyvärr denna kommer att få svårt att sälja i Sverige även om det säkert är en kanonbil, men Prius har det emot sig att man är betydligt dyrare än sin närmsta konkurrent Auris, där får man mer för pengarna och ett mer normalt utseende, så tyvärr tror jag inte detta blir någon storsäljare

#5 • Uppdaterat: 2015-09-09 13:18
Hackenbush

Snett bakifrån ser den rätt ok ut men fronten kunde man lagt lite mer krut på.

#6 • Uppdaterat: 2015-09-09 13:54
celef

Bortsett från generation 1 så är detta den snyggaste priusen!!
Väldigt futuristisk, andra bilar känns verkligen 1800-tal!!

#7 • Uppdaterat: 2015-09-09 14:44
Styggavargen

Raphael, Den Peugeot 508 du refererar till väger 1,8 eller 1,9 ton om du tar hybrid varianten. Utsläppen är nästan mer än min nuvarande Octavia trots att Peugeot har hybrid linan. Bilen lastar inte mer än min Octiva fast den är nästan 20 cm längre. Dessutom slängde Peugeot på fyrhjulsdrift också, nä då är nog den nya Prius modellen som redovisas här ett bättre alternativ. Inget sägs om vad denna nya Prius modell kommer dra? Och kan man dra släp med den?

#8 • Uppdaterat: 2015-09-09 15:17
Raphael

Styggavargen, du skrev att du ville se någon ta fram en kombi på en hybriddrivlina, gärna el/diesel. Därför informerade jag dig om att en sådan lösning redan finns. Det är en dieselhybrid med 200 hästkrafter och ja den är fyrhjulsdriven. Konstruktionen med två drivlinor i vardera ände av bilen tar också av utrymmet, det är ingen hemlighet - men även en mer konventionellt utformad hybrid där motorerna finns under samma huv har batterier som tar plats. Jag påstod inte att den var ett bättre alternativ, jag bara svarade att det redan finns en kombi på en hybriddrivlina el/diesel. Du skrev inte att det skulle vara som en Prius fast kombi, utan du skrev bara kombi på hybriddrivlina el/diesel.

Om man vill ha fyrhjulsdrift och högre markfrigång så är 508 RXH ett bättre val än Prius, den är även ett bättre val för den som önskar mer fart och hästkrafter. Olika människor har olika behov, jag har inget problem i det. Jag tror på det mångkulturella samhället där vi människor tillåts vara olika.

Gällande utrymmen så rymmer den mindre Peugeot 308 SW mer än 508 SW, och 308 SW rymmer mer än Octavia kombi, men 308 finns inte som hybrid än. 508 väljer man framförallt för komforten och den fina ljudisoleringen.

#9 • Uppdaterat: 2015-09-09 15:44
Styggavargen

Raphael, lugn..lugn...båda lastar 610 liter (VDA)...så det blir lika på den punkten, däremot lastar Octavian 1740 liter mot 1660 liter på din 308:a (nedfällt baksäte)...så där vinner Skoda!

#a • Uppdaterat: 2015-09-09 17:44
V8-Power

Ha ha ha jag får ont i huvudet bara av att se på den.
Både insida och utsida ser ju ut att vara designad av ngn med svåra fokusproblem.
Aldrig i livet att jag ens skulle fundera på att köpa en!
Och då har jag under mina år köpt 8 helt nya Toyotor.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.