Senaste aktivitet

"Tvärnit" har kommenterat på "Fler mekar själva"

Nya Skoda Octavia – första bilderna

Nyheter

Skoda visar nu de första officiella bilderna på nya Octavia. Den som vill se hela bilen får dock ge sig till tåls ytterligare en stund.

Inför premiären av nya generationen av storsäljaren Skoda Octavia har den tjeckiska tillverkaren publicerat en serie med fem detaljbilder på märkets Facebooksida.

På bilderna kan vi se Skodas nya kylargrill, en bit av förarplatsen, baklyktorna, sidospeglarna och en liten glimt av bakdörrarnas utformning. Inom kort, kanske så snart som den här veckan, väntas Skoda presentera den nya bilen i full skrud.

Nya Octavia baseras på Volkswagen-koncernens nya MQB-plattform, som också utgör grund för bland annat Volkswagen Golf och Audi A3. Octavia får dock längre hjulbas jämfört med koncernkollegorna och därmed större innerutrymmen.

Diskutera: Vad tycker du om nya Skoda Octavia?

Kommentarer

#21
2012-12-11 19:12

Nu återstår att se om VAG kommer ihåg att Skoda är koncernens budgetmärke. Denna bil har inget större existensberättigande om den inte är mycket billigare än en Passat. Sen att den nog kommer att hålla bättre än Passat är en helt annan sak. Jag har nämligen mycket bättre förtroende för tjeckisk kvalitet än för tysk. Även om bilen bygger på VAG-delar så är en del gjort i Tjeckien också, eller beställt och kravspecat av tjeckerna.

#20
2012-12-11 14:01

Jag tror garantier säljer.
Titta bara på Kia !
Ceed har knappast varit bäst i sin klass, men uppfattats prisvärd och med lååång garanti.
Och vips så blev den Sveriges mest sålda bil till privatpersoner.
Nya Ceed är dyrare och konkurrenterna har 5 års garanti, spännande att se om det ändrar någonting.....

#19
2012-12-11 12:19

En ny VAG produkt, vad kan de ha hittat på den här gången? Kan knappt bärga mig, helt olidligt spännande!!! Vilka knappar har de förändrat? Vilka lister är nya?

#18
2012-12-11 10:19

Ja skodaägare, bilarna är faktiskt ganska bra utrustade i grundpriset det får jag hålla med om. Detta gör ju bilarna jämförelsevis ändå ganska billiga.

#17
2012-12-11 10:16

"Jag tycker designen på dessa backspeglarna är väldigt elegant.
Skulle vilja ha dem på min Skoda."
Designen är det inget fel på, men de ger inte lika bra sikt som dem som sitter på nuvarande Octavia/Superb.
Angående priset så tycker jag inte Skoda är speciellt dyra. De är ju väldigt bra utrustade från start. Jämför man med motsvarande VW så brukar det skilja ganska mycket med likartad utrustning. Men det är klart att i takt med att bilarna blir bättre så stiger ju priset också.
Koreanerna börjar få fram riktigt trevliga bilar, men deras drivlinor är inte så roliga än tycker jag. I alla fall inte i på de bilar som säljs i sverige.

#16
2012-12-11 09:22

Isoderlund, klart att priset stiger på den nya Octavian och de som vill ha en billigare Skoda då kommer kanske att titta på Rapid som verkar bli den nya "billighets" skodan.

#15
2012-12-11 09:15

Jag tror att det avgörande för denna vagn är priset! Överstiger det dagens modell (som enligt mig är överprissatt) så tror jag de kommer att få svårt att sälja bilar! Den enda vettiga skodan med priset som avgörande punkt är Skoda Fabia (förövrigt den vettigaste småbilen sedan 07)! Octavia, Yeti & Superb har rejält tilltagna prislappar, visst fortfarande "prisvärt" gentemot tex Volvo, Audi och andra märken i samma segment, men fortfarande en Skoda! Tror dock att folk mer tittar år koreaner och japaner då! Mindre pengar, bättre garantier, och mer utrustning!

Jag själv har kört skoda senda 2008, och nästa bil blir troligtvis en korean!

#14
2012-12-11 08:56

Håller med Sture här. En analog klocka på en digital skärm är faktiskt lite snyggt.

#13
Sture H
2012-12-11 07:10

Jag föredrar analoga klockor, snyggast! Digitalt är uttjatat och lite fult. Detta är en okej blandning av de båda på något sätt. :)

#12
2012-12-10 23:07

Klockan är väl en bild på displayen va? Ser betydligt lyxigare ut än en vanlig analog klocka som ser rent bedrövligt ut :P

Logga in eller skaffa ett konto för att kommentera

Gratis nyhetsbrev!

Testa vårt nyhetsbrev för att inte missa de viktigaste händelserna. Din epostadress är allt som behövs.

Du kan när som helst välja att inte ta emot fler och din adress säljs givetvis inte vidare till någon annan.

Stäng Prenumerera på vårt nyhetsbrev: