Nästa artikel
Nya Mazda MX-5 lanseras tredje september
Video/Nyheter

Nya Mazda MX-5 lanseras tredje september

Publicerad 3 juli 2014 (uppdaterad 3 juli 2014)
Nu är lanseringsdatum satt för nya Mazda MX-5. Det twittrades nyligen ut av MazdaUSA med ett litet filmklipp som du kan se här.

Nu har Mazda gått ut med datum för avtäckandet av nya Mazda MX-5. Bilen ersätter den nuvarande generationen MX-5 som snart funnits i produktion i tio år. Hittills har vi bara fått se bilder på den nya roadsterns chassi, nu får vi även lite motorljud från det korta filmklippet som nyligen publicerats av @MazdaUSA på twitter.

Nyheterna i nya Mazda MX-5 blir bland annat, som vi tidigare rapporterat, 100 kilo lägre vikt, lägre tyngdpunkt och en något tillbakaflyttad placering av motorn. Mazda säger själva att det här är första gången den så kallade SKYACTIVE-tekniken appliceras på en bakhjulsdriven bil. Vad det innebär rent konkret återstår att se, men från vad vi sett än så länge kommer det troligtvis inte att skada körglädjen.

Diskutera: Vilken roadster är din favorit

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2014-07-03 18:46
Roy J

Hade man pengar över till dels en normal personfraktare och till något enbart roligt så ligger nog denna bra till.

#2 • Uppdaterat: 2014-07-08 13:21
VW Polo 2012

Häftig film, men bilen är i mitt tycke lite väl mycket för hög.

#3 • Uppdaterat: 2014-07-08 13:31
Reverend Benny

Om den kommer ligga på samma beskedliga prisnivå som nu så kan detta faktiskt bli riktigt bra.
Spanar just nu på den gamla vs Mini Cooper Cab, men den "gamla" (om man nu kan säga det när den fortfarande produceras) känns lite daterad i designen. Och copper cab har ju föredelen med baksäte där man kan slänga väskan snabbt.
Ska bli kul att se vad Mazda kommer bjuda på, och hoppas att detta delade projekt med Fiat inte dödar den japanska kvaliteten.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.