Nästa artikel
Nya BMW 3-serien snart här
Nyheter

Nya BMW 3-serien snart här

Publicerad 16 augusti 2018 (uppdaterad 16 augusti 2018)
Det närmar sig premiär för sjunde generationen. Detta är vad vi vet om den hittills.
För den som kan sina modellkoder gällande BMW 3-serie är det alltså snart dags för G20 att göra entré. Just nu pågår tester och finjusteringar längs tävlingsslingan Nürburgring i Tyskland. Det sker under maskerade förhållanden innan sedanen har sin officiella premiär, troligtvis på bilsalongen i Paris i oktober. 

BMW delar med sig av bilder på en kamouflerad testbil och berättar att den nya generationen har fått omarbetad fjädring. Ingenjörerna har också justerat bromsar och styrning. En ny dämpning kompenserar vibrationer från vägbulor och potthål.

Tyngdpunkten är 10 millimeter lägre än förut. Viktfördelningen mellan axlarna är 50/50 och bilen ska ha bantat bort 55 kilo. 

BMW säger att de kommer att sätta in sin kraftfullaste, fyrcylindriga bensinmotor någonsin i en produktionsmodell. Trots detta ska motorn förbruka 5 procent mindre bränsle än sin föregångare med hjälp av en nyutvecklad åttastegad automatlåda. Tack vare partikelfilter lever motorn upp till avgaskravet Euro 6d-TEMP.

Biltillverkaren avslöjar inget mer detaljerat om hästkrafter och liknande. Vi får inte heller någon information om nyheten som dök upp förra året, att BMW kanske planerar att göra 3-serien till elbil.  

Diskutera: Vad tycker du om BMW 3-serie?
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.