Nästa artikel
Nya Audi Q3 presenterad
Nyheter

Nya Audi Q3 presenterad

Publicerad 25 juli 2018 (uppdaterad 25 juli 2018)
Generation två har vuxit åt SUV-hållet och är mer praktisk och välutrustad.
För att tydligare skilja på syskonet Q2 och nya Q3 har den senare fått en mer SUV-mässig design. Formspråket är direkt hämtat från större syskon som Q8 med LED-lyktor, starkare linjer och en större grill i fronten. Bilen erbjuds också i fler färger, totalt elva stycken, med möjlighet att kombinera tre utrustningspaket med tre exteriörpaket. 

Tittar vi på dimensionerna har Q3 vuxit med nästan 10 centimeter på längden till 4485 millimeter, även på bredden har den ökat med 25 millimeter till 1856 totalt. Hjulbasen har ökat med 77 millimeter till 2680 vilket tillsammans med nya interiören ska ha skapat mer plats för förare och passagerare. I bagageutrymmet får man in mellan 530 och 675 liter beroende på stolarnas position, med de bakre stolarna nere landar siffran på 1525 liter. 
Audi Q3 har blivit av med de analoga instrumenten och instrumenteringen består nu av en 10.25-tumsskärm. Flera förarhjälpmedel finns tillgängliga, bland annat parkeringsassistans, 360-kamera och adaptiv farthållare. 

Fyra motoralternativ finns att välja på med Q3, tre stycken bensindrivna och en diesel. Alla är fyrcylindriga med turbo och har mellan 150 och 230 hästkrafter. Dessa går att kombinera med en sexstegad manuell växellåda eller en sjustegad S tronic samt med eller utan quattro. Bilen kommer börja levereras under november, svenskt pris är inte klart i dagsläget. 

Diskutera: Vad tycker du om nya Audi Q3? 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.