Nästa artikel
Ny Volvosatsning på självkörande
Nyheter

Ny Volvosatsning på självkörande

Publicerad 28 juni 2017 (uppdaterad 28 juni 2017)
Volvo Cars går nu ihop med Autoliv och NVIDIA för att tillsammans utveckla artificiell intelligens (AI) för självkörande bilar.
Volvo Cars och Autoliv tar med sig sin erfarenhet av fordonssäkerhet och det nybildade företaget Zenuity, som ägs i lika delar av de två företagen, och slår sig samman med AI-utvecklings och databehandlingsföretaget NVIDIA för att tillsammans utveckla avancerade system och mjukvara för självkörande bilar. Tanken är att få fram nästa generation självkörande bilar innan år 2021.

–Detta samarbete med NVIDIA placerar Volvo Cars, Autoliv och Zenuity i förgrunden för den snabbt växande marknaden som utvecklar nästa generations autonoma köregenskaper och kommer att skynda på utvecklingen av Volvos egna kommersiellt tillgängliga självkörande bilar, säger Håkan Samuelsson, vd för Volvo Cars.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2017-06-28 14:42
Hans Berglund

Ojdå ska vi få vägar i Norrbotten som det går att rita linjer på före 2021 det låter bra, det är ju här i Norrbotten många bilföretag har testverksamhet,det som har upptäcks under åren är att nya bilar har för dåligt helljus för alla testbilar använder extraljusbågar på taket,vi får väl se om dom till slut kommer med bättre helljus. vi får ta dom små förbättringarna först innan vi börjar med självkörande bilar,men dom kanske behöver testa hur bra dom upptäcker renar på vägen

#2 • Uppdaterat: 2017-06-28 15:01
pinjong

Autonoma bussar borde införas så fort som möjligt så att dess chaufförer kan sitta hemma istället och fippla med sina mobiler.

#3 • Uppdaterat: 2017-06-28 15:07
Hackenbush

Jag undrar faktiskt hur alla de ungdomar idag som har telefonen i handen nästan 24/7 kommer att klara av att sköta ett jobb utan att kolla telefonen var 30 sekund.

#4 • Uppdaterat: 2017-06-28 22:55
S-E S

#3, de klarar det inte , i alla fall inte mer än 30% av ungdomerna.

#5 • Uppdaterat: 2017-06-30 12:23
Reverend Benny

Längtar verkligen tills detta verkligen finns att köpa, finns inget tråkigare än att transportera sig via motorväg från våra stora städer.
Nvidia har ju mkt samarbete med andra biltillverkare vilket bådar gott, för att det ska funka bra så måste det nog till bra sätt att utbyta data mellan fordon.

#6 • Uppdaterat: 2017-06-30 12:27
Reverend Benny

Nu är det inte bara ungdomar som använder smarta telefoner ofta utan en ganska stor del av befolkningen. Och många har den ju som ett verktyg för att kunna sköta sitt jobb.
Att slå ihjäl tid på bussen eller på stan (där jag gissar att man ser dessa "Ungdomar") för att kanske kolla TV, chatta eller lyssna på musik tycker jag bara är positivt istället för att stirra in i en vägg, om det nu anses vara bättre.

#7 • Uppdaterat: 2017-07-01 11:53
Hackenbush

Varför stirra in i en vägg, prata med folk istället, det ger mig mer än att glo på en vägg eller att stirra i mobilen.

#8 • Uppdaterat: 2017-07-01 15:00
Reverend Benny

Jag antar att du bor i Sverige Hacken, där har jag aldrig sett folk börja spontanprata med främlingar på buss eller parkbänk.
Om du är en sådan som gör det Hacken så är det dock bara positivt, det behövs flera sådana människor.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.