Nästa artikel
Nu kommer Seats första SUV
Nyheter

Nu kommer Seats första SUV

Publicerad 11 februari 2016 (uppdaterad 5 juli 2016)
Nu visar Seat sin första SUV. Den har döpts till Ateca och kommer att finnas i bilhallarna i år.
Seat Ateca erbjuds med fem motoralternativ, tre dieslar och två bensinmotorer, med mellan 115 och 190 hästkrafter. Förbrukningen ska ligga mellan 4,3 och fem liter per hundra kilometer.

Lastutrymmet är på 510 liter, om man inte väljer fyrhjulsdriften då det krymper till 485 liter. En hel del olika säkerhetssystem erbjuds som tillval, till exempel kökörningssystem och "Emergency Assist" som ska kunna parkera bilen vid sidan av vägen om föraren somnar eller förlorar medvetandet på annat sätt.

– Vår första SUV representerar starten av en ny era inom Seat. Nya Ateca är en tydlig utveckling av DNA:et hos Leon och kommer att ge ytterligare framgångar för Leon-familjen, säger Luca de Meo, Seats VD.

Ateca kommer att lanseras i augusti, men ska gå att beställa redan i april då priserna också kommer att offentliggöras.

Diskutera: Vad tycker du om Seat Ateca?

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2016-02-11 11:43
wacom59

öhhhh, vad nytt? Emblemet i fronten? En ytterligare utslätad VAG produkt. Och, jag gillar inte SUV som koncept. Helt onödig, i mitt tycke. Oroväckande USA kopieringstrend.
MEN, det är min åsikt. Alla andra får ha sin och köpa sina SUVar. Jag gör det inte . Vad betyder SUV egentligen? Senior Uppstignings Vagn, Stelbenta Uppkomlingars Visningsobjekt, Sicken Usel Väghållning,....
Nåväl, nu har jag väl retat upp tillräckligt många känslor. För det är väl det känslor bilar och sport handlar om. Förnuft hör liksom inte dit.

#2 • Uppdaterat: 2016-02-11 11:49
Koogan

Hmm... Jag ser bara ett skimmer av nåt billigt asiatiskt med en BMW X3 bakände (ful).
Och då är jag ändå en Leon ägare. :P

#3 • Uppdaterat: 2016-02-11 12:58
Gäst (ej verifierad)

Seat har väl ändå varit den enda divisionen inom VAG som på senare år haft en någorlunda bra design. Ibiza, Leon, Altea och även Toledo tycker jag är relativt attraktiva rent visuellt. (I övrigt är jag dock ytterst tveksam, naturligtvis främst när det gäller kvaliteten.)

Den här är dock trist och blandar stilelement från alla möjliga håll och blir därför i mina ögon helt ointressant

#4 • Uppdaterat: 2016-02-11 13:54
Styggavargen

wacom59, jag håller med dig. Helt onödigt och dåligt både för miljö och för oss andra med vanliga personbilar. Detta med SUV har blivit en global "sjukdom".

#5 • Uppdaterat: 2016-02-11 16:27
Reverend Benny

Håller med Koogan, lite BMW X3 i bakänden. Nuvarande Leon ser faktiskt bättre ut bakifrån.
En liten besvikelse är att det inte nämns något om el eller hybriddrivlinor, verkar som VW och Audi lägger inte släpper tekniken till de lite billigare syskonen/kusinerna inom VAG.

#6 • Uppdaterat: 2016-02-11 17:15
Peter E

brut 33: Lite mer spännande än en Lexus(glas vatten) är den allt.. ;-)

#7 • Uppdaterat: 2016-02-11 17:58
John2008

SUV-trenden sprider sig tyvärr som en skogsbrand, vilket ger större miljöpåverkan än nödvändigt. Dessutom är suvar farligare att krocka med för oss andra med "vanliga" bilar (som är lättare och lägre).

#8 • Uppdaterat: 2016-02-11 22:42
Lelle

Så länge ”vanliga” personbilar är så låga att man måste förvandla sig till ett liggande ”V” för att komma in i bilen och markfrigången inte ens klarar en vanlig trottoarkant utan att det tar i så kommer SUV:ar bara öka i popularitet. Jag tillhör själv den skaran människor som för bara några år sedan tyckte SUV:ar var fullkomligt onödiga. Men nu när de flesta bilar ser ut som en leksaksbil som man råkat trampa på så finns inte så mycket annat att välja på. Snygg SUV från SEAT tycker jag, den verkar vettig!

#9 • Uppdaterat: 2016-02-11 22:55
daem0n

Aha, "190 hästkrafter" och upp till 5L/100km? Lite trött på fuskiga siffror från VW grupp.
Bilen ser ut som typisk modell från VAG. Vad är meningen? Man redan har Tiguan, Audi Q5/Q3 o.s.v. Är det otroligt låg bränsleförbrukningen, priset eller båda och? Det tror jag inte. I verkligheten finns mycket stor val hos konkurrenter: Kia, Toyota, Mitsubishi, Suzuki, Subaru och även Dacia.

#a • Uppdaterat: 2016-02-12 12:07
Hackenbush

Tror jag skall köpa en Lincoln Navigator, det är en riktig Suv.
annars är det bra att det kommer fler suv på marknaden, det finns ju knappt några att välja på.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.