Nästa artikel
Nu kommer Radar RD6 – Geelys eldrivna pickup
Nyheter

Nu kommer Radar RD6 – Geelys eldrivna pickup

Publicerad 30 september 2022 (uppdaterad 30 september 2022)
Geely börjar sälja en eldriven pickup i Kina. Märket beskrivs som en utmanare till amerikanska Rivian.

Jättekoncernen Geely har inte bara köpt in sig i Aston Martin på sistone, utan även lanserat ett nytt bilmärke som kallas Radar.

Först ut är pickupmodellen Radar RD6 som vi skrev om tidigare i år. Pickupen är helt eldriven och instegsmodellen ska kosta motsvarande 280 000 kronor i Kina. De första bilarna ska byggs redan nu och leveranserna påbörjas under fjärde kvartalet.

Märket beskrivs som en kinesisk utmanare till amerikanska Rivian som också bygger en eldriven pickup. Radar ska förutom pickuper även bygga eldrivna suvar, terrängfordon och andra så kallade ”livsstilsfordon”.

Grundplattformen i Radar RD6 bygger på den så kallade SEA-plattformen som utvecklats inom Geely och som även ligger till grund för Zeekr 001.

Modellen ska klara 0–100 km/tim på sju sekunder och får en räckvidd på 35, 55 eller 61 mil beroende på version enligt den kinesiska körcykeln. Effekten ligger på 272 hk och högsta snabbladdningseffekt är 120 kW. Radar RD6 kan även leverera 6 kW ström till prylar och verktyg när den står stilla.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (2)

  • 30 september 2022 Det var kanske sjätte…
  • 30 september 2022 Nu blev jag besviken - den…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.