Nästa artikel
Nobelpristagarna åker BMW 7-serie
Nyheter

Nobelpristagarna åker BMW 7-serie

Publicerad 5 december 2011 (uppdaterad 6 december 2011)
Årets Nobelpristagare körs i tyska bilar. I samband med prisceremonin i Stockholm den 10 december blir färdmedlet BMW 7-serie.

Under sin vistelse i Stockholm kommer pristagarna i fysik, kemi, medicin och litteratur att transporteras i BMW:s flaggskepp, 7-serie.

Bilarna har tilläggsbeteckningen L – tyska för ”Lang” – vilket innebär förlängd hjulbas och extra stort utrymme i baksätet.
 
Chaufförerna kommer från limousineföretaget Freys Hyrverk som sedan 1901 kört dignitärer mellan flygplats, konserter, mottagningar och själva Nobelbanketten.

Diskutera: Vad tycker du om BMW 7-serie?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2022-11-02 21:27
Gäst (ej verifierad)

Duger inte S80?

Nä, varför ska den en institution som är något av den internationellt mest kända och ansedda företeelse vi har i Sverige välja svenskt när man kan välja bayerskt. Tråkigt men inte förvånande.

#2 • Uppdaterat: 2011-12-05 17:19
Lelle

Eller en Dacia Logan, så kan ett par stycken sitta bak i skuffen...

#3 • Uppdaterat: 2011-12-05 17:26
Jordnära

Gästerna tror jag inte bryr sig om vad dom åker i. Dom har annat i tankarna en sån dag.
Vilka bilar som syns i nyheterna har dock ett visst marknadsvärde för fabrikatet, eller kanske miljöimage för arangörerna om dom vågar beställa något mer extremt som skapar kommentarer. Exempelvis en ren elbil. Men Prius skulle bara skapa en gäspning.
Bara för att andra bilbyggarnationer aldrig skulle komma på tanken att ta en utländsk modell behöver vi inte göra det i Sverige.
För det är ju i grunden en ganska ointerlektuell inställning.
Jag mår inte illa av att se BMW på TV även om jag är stolt över att lilla Sverige gör hyfsat bra bilar. Man kan vara stolt utan av vara nationalistisk.

#4 • Uppdaterat: 2011-12-05 17:33
N-iklas

Tänker man djupare på det, vilket de flesta nog inte gör, så är detta inget vidare bra val, drivs den med vätgas kunde det vara en poäng, men det är säkert en diesel.

Frågan är om det finns någon som passar?

S80 visserligen, men vetenskapligt och teknologiskt av betydelse för framtiden i mänsklighetens tjänst?

Svårt, egentligen är Opel Ampera den enda bil som något följer Nobels riktlinjer och passar som symbol, men rymligheten är ett problem.

Benutrymme går nog före vetenskapen när Nobel står för bilvalet.

#5 • Uppdaterat: 2011-12-05 17:54
hultarn

Tycker de skulle ha åkt Saab 9-5, så har de något att berätta för sina barnbarn.
"Jo, förstår ni, när farfar var i Sverige 2011, så åkte han en bil som inte finns längre..."

BMW 7-serien - vad är det? Såna dräller det ju av.... ;-)

#6 • Uppdaterat: 2011-12-05 18:34
KaptenOberkommando

Forskare är premium och vill ha premium. Därför får de också premium. Allt är så himla enkelt.

Och leifer drar sig inte för någonting: Nu är premiumtyskarna något för korrupta regimer. Ojojoj, då finns det inte ett enda "hederligt" land kvar i världen.

#7 • Uppdaterat: 2011-12-05 18:44
FLAC

"ointerlektuell"...?

#8 • Uppdaterat: 2011-12-05 18:57
FLAC

Hur många bilar handlar det om, hade BMW större möjligheter att skaka fram rätt antal förlängda bilar eller har det skett en klassisk "upphandling"?

#9 • Uppdaterat: 2011-12-05 19:30
Stefan Eriksson

Jag tillhör dem som undrar vad det är för fel på Volvo S80.Nobelpriset är ett av Sveriges starkaste "varumärke" och så även Volvo även om det numera inte är Svenskägt.Volvo har fortfarande större delen av sin produktion här och skapar arbetskraft och inkomster till Sverige.Självklart skall Nobelpristagarna åka Volvo.

#a • Uppdaterat: 2011-12-05 19:50
Juppe (ej verifierad)

Men herregud så mycket man kan tolka in i en anlitad limousine-firmas bilval. Det lär ju knappast vara Nobelakademin som sagt att det ska vara BMW 7-serie.
Som limousineservice-företag måste man nog se bortom en eventuell årlig körning av miljömedvetna nobelpristagare och i stället se vad de flesta kunder vill åka i ... Jag vågar nog påstå att de flesta kändisar, stjärnor, kungligheter osv runt om i världen, hellre åker BMW 7-serie till galaföreställning, banquetten, konserten, än de åker Prius ...

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.