Nästa artikel
Nissan tillbaka i C-segmentet
Nyheter

Nissan tillbaka i C-segmentet

Publicerad 16 maj 2014 (uppdaterad 17 maj 2014)
Nissan är tillbaka i C-segmentet. Bilen är ny men modellnamnet känner vi igen.
Nissan presenterar ny femdörrars halvkombi med gamla namnet Pulsar. Bilen blir ett steg mellan Nissans småbilar och crossovermodeller.
Efter att både Almera och Primera försvunnit från marknaden såg det ut som att Nissan helt lämnat små- och mellanstora personbilar till förmån för högbyggda crossovers som Juke och Qashqai. Nu meddelar Nissan i Europa att en ny C-segmentsbil kommer att avtäckas på tisdag nästa vecka.

Bilen får modellnamnet Pulsar som funnits i Nissan-sammanhang sedan 1978. Bilar med det namnet har varit avsedda för den australensiska och asiatiska marknaden, här intill ser du hur 2013 års modell av Pulsar i Australien ser ut. Hittills har inga bilder släppts på nya Pulsar förutom en mörk förhandsbild som visar bilens frontparti. Strålkastarnas och LED-varselljusens design samt den krympta grillen, jämfört med tidigare Pulsar-modeller, och att nya Nissan Pulsar är en femdörrars halvkombi är det vi vet hittills om bilens utseende.

Bilen kommer att byggas i Nissans fabrik i Barcelona och den kommer att finnas till försäljning under hösten. Prisuppgifter och bilder på den nya Golfklass-bilen väntas under nästa vecka.

Diskutera: Vad tror du om Nissans möjligheter i C-segmentet?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2014-05-16 13:07
Janne G

Mégane med annan kaross?

#2 • Uppdaterat: 2014-05-16 13:26
Hackenbush

den ser ut som alla andra bilar i det segmentet, så inget nytt under solen tycker jag. Blir bara lite mer att välja på för intresserade bilköpare.

#3 • Uppdaterat: 2014-05-16 14:54
Sven E

Dom har snott fronten från SAAB!!!!!!!!!!

#4 • Uppdaterat: 2014-05-16 20:03
Oomkullrunkelig

Ser ut som alla andra: sneda stråklastare fram precis som alla andra sedan mer än tio år tillbaka. Det kommer aldrig något nytt i bilbranschen. Same shit, different name. Ful.

#5 • Uppdaterat: 2014-05-18 21:00
Janne G

Jag spinner vidare på min fråga. Är det någon som vet något om tekniken? Är det något mer än karossen som skiljer från Mégane?

#6 • Uppdaterat: 2014-05-20 09:14
Bortom

"..den australensiska och asiatiska marknaden."
Finns det nåt land/kontinent som heter Australenien?
Jag känner till Australien och det heter ´australiensisk´ eller ´australisk´ om man refererar till nån vara/egenskap därifrån.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.