Nästa artikel
Nissan Sway – utmanare i Golf-klassen
Nyheter

Nissan Sway – utmanare i Golf-klassen

Publicerad 24 februari 2015
Nissan visar konceptbilen Sway på Géneve-salongen i mars.
Med konceptbilen Sway visar Nissan att de kan komma att följa upp sitt återtåg i C-segmentet med en bil som utmanar med eget designtänk.
Nissan återvände förra året till den tuffa konkurrensen i Golf-klassen. Modellen Pulsar tog vid där Almera lämnade i början av 2000-talet. Pulsar berömdes för sitt benutrymme i baksätet och åkkomfort men annars har mottagandet varit ljumt.
 
Med konceptbilen Sway visar Nissan att de kan komma att hänga kvar i segmentet ytterligare en tid. Bilen är en studie i vad som skulle hända om designen från Nissans crossoverbilar applicerades på en halvkombi. Sway visas i sin helhet på  bilsalongen i Géneve den tredje mars.
 
Diskutera: Tror du att Nissan kommer bli kvar i Golfklassen?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2015-02-24 11:02
Raphael

C-segmentet är konkurrensutsatt av crossovers. Jag tror att detta kan komma att minska utbudet i för vanliga halvkombis och kombis i C-segmentet, därför att tillverkarna tjänar mer på crossovers. Vi kan se denna utveckling i småbilsklassen och även i de olika minibuss-storlekarna, där crossovers tar allt större del av marknaden. Allt fler hänger på och utökar utbudet av crossovers. Nissan har genom sin Qashqai varit väldigt lyckosam, en C-segments bil som en crossover. Pulsar är ett experiment, men ja den har inte rosat marknaden.

#2 • Uppdaterat: 2015-02-24 12:30
Raphael

Det finns förresten uppgifter som säger att Sway visar designspråket för en ny utmanare i småbilsklassen, alltså B-segmentet... Inte C-segmentet. Det vi kan ana här, det är ersättaren till Nissan Micra och som bygger på samma tekniska plattform som Renault Clio.

#3 • Uppdaterat: 2015-02-24 13:06
Pi

Tycker att Raphaels resonemang om att det kan vara en B-klassmodell i st f en C-klassare låter mera logiskt än att dom redan skall visa en konceptbil på en ersättare till Pulsar. B-klassen blir nog mera och mera intressant för tillverkarna vilket man om inte annat kan se på de nya modeller som dykt upp detta år. Utrymmet i kupén och komforten i största allmänhet är ju numera såpass bra i en B-klassare att den för många kan ersätta de C-klassare man kanske hittills köpt. Sen är det fullt möjligt att Crossovers kommer att påverka utbudet av mera klassiska modeller i B + C-segmenten vilket i sig vore lite tråkigt.

#4 • Uppdaterat: 2015-02-24 16:02
ENTJ1

Utmanare i Golfklassen,knappast troligt.
Almera floppade väl den med.

#5 • Uppdaterat: 2015-02-24 19:00
curry nam nam

Micra eller nissan har tråkstämpel som inte går att tvätta bort tyvärr, nu är det dags att byta namn, så gjorde ju tråk toyota corolla med ;-) lika barn leka bäst som med sina tyska tråkbils motståndare :-) Skulle aldrig falla mig in att köpa tyska, japanska, och kinesiska tråkbilar, kör hellre nya Lada kalina, Dacia duster eller Fiat och Alfa som har charmen om inte annat ;-)

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.