Nästa artikel
Mitsubishi satsar på hybridlyx
Nyheter

Mitsubishi satsar på hybridlyx

Publicerad 1 juli 2016 (uppdaterad 19 september 2016)
Mitsubishi Ground Tourer Concept.
Konceptet Ground Tourer är en laddbar suvcoupé som ska visas upp på fransk bilmässa i höst.
Japanska biltillverkaren Mitsubishi har släppt en inte alltför avslöjande bild på en suvcoupé. Konceptet Ground Tourer ska enligt pressmeddelandet uttrycka på märkets höga ambitioner inom plugin-hybridteknik.

”Kombinationen av avancerad drivteknik förpackad med det senaste inom japanska designtrender och kvalitet kommer att driva Ground Tourer Concept framåt under alla körförhållandet på väg och i terräng och samtidigt transportera passagerarna i en tyst, bekväm och lyxigt utformad interiör”, skriver Mitsubishi i pressmeddelandet.

Ground Tourer visas upp för allmänheten på bilmässan i Paris i höst.
 
Diskutera: Vad tycker du om Mitsubishi Ground Tourer Concept?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2016-07-01 16:35
Styggavargen

suvcoupé?? Vad fasen är det? Hög markfrigång och lågt i tak? Alltså, kan de inte bara sätta på SUV namnet på alla vanliga personbilar så folket nöjda eller? Senast såg jag att Kia Sportage förlorat 3-4 cm i markfrigång, och den kommer säkert i nästa generation att se som en vanlig personbil? Verkar som biltillverkarna vaknat upp och börjat förstå att det kostar bränsle med luftmotstånd och vikt. Q3 är också en sådan modell som blivit lägre, och snart ser ut som en vanlig personbil. Jag har inte fattat vitsen att man måste trycka på ordet "terräng", varför det är så viktigt. Grusvägar går att köra med en vanlig personbil...det behöver inte vara SUV. Om bilen är 14 cm hög eller 20 cm hög, det spelar ingen roll...för när du verkligen behöver markfrigång så handlar det om 40-50 cm eller nåt åt det hållet. 6 cm's skillnad är ingen "blocker".

#2 • Uppdaterat: 2016-07-01 20:43
pinjong

Men Styggavargen, jag tror att folk är lite trötta på jakten på lågt cw. Då blir en rak hög front lite av ett statement. Det är ett ganska naturligt uttryck för att människor vill vara annorlunda. Mitsubishi hoppas väl att en suvcoupé också är annorlunda. Typ.

#3 • Uppdaterat: 2016-07-01 21:33
Rutger Jönåker

Styggavargen - så länge en vanlig personbil har 14cm markfrigång så är det väl inga problem åka grusväg, men jag har noterat att många moderna personbilar enbart har 10-12cm markfrigång och då börjar det bli kritiskt! Ex nya Opel Astra har endast 9cm markfrigång!!! Det kan ju vara EN anledning till att folk hellre väljer en suv med 16-22cm markfrigång, om man ofta åker på sämre vägar. Personbilar med 14-15cm markfrigång börjar bli allt mer sällsynta... Tyvärr.

Ska förövrigt bli spännande att se Mitsubishi Ground Tourer Concept.

#4 • Uppdaterat: 2016-07-02 19:08
S-E S

Jag väntar nog på "sedancabrioleten"!

#5 • Uppdaterat: 2016-07-03 22:24
benny karlsson

När man ser dagens vägbulor och förarnas desperata försök att köra runt bulan, trots mötande trafik så är jag glad att jag kör en riktig bil med rejäl markfrigång (Forester). Vargens bilar vore kul att se, är ju bara 16-20 cm höga, kan inte vara lätt att komma i.
Mitsubishi's koncept ska bli kul att se i höst, verkar som en lovande ide.

#6 • Uppdaterat: 2016-07-03 23:22
daem0n

"...transportera passagerarna i en tyst..." Skojar ni? Jag har ny Outlander III och kan konstatera att ljud isolering existerar inte i moderna Mitsubishi bilar. Det spelar ingen roll om man har elektrisk eller diesel motorn! Ljud från andra passerande bilar kommer ni att höra ganska mycket! Och vad betyder "lyxigt utformad interiör"? Billigt interiör plast och materialet är VANLIGT för Mitsubishi bil och vi (ägare ) är helt OK med detta! Vi är också OK med kvalité/priset för Mitsubishi bilar.

Jag vill ha Mitsubishis L200 med diesel motor.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.