Nästa artikel
Mitsubishi och Nissan samarbetar om småbil
Nyheter

Mitsubishi och Nissan samarbetar om småbil

Publicerad 12 mars 2013 (uppdaterad 12 mars 2013)
Mitsubishi och Nissan gör gemensam sak. Syftet är att presentera fyra nya småbilar, två per märke, på den japanska marknaden.

Många är de biltillverkare som slagit sina påsar ihop och utvecklat bilar, eller åtminstone bildelar, tillsammans. Mitsubishi och Nissan har gjort det samma i ett samarbete som presenterades 2010, och nu har det blivit dags att presentera resultatet. Fyra nya småbilar, Nissan Dayz, Nissan Dayz Highway Star, Mitsubishi eK Wagon och Mitsubishi eK Custom, för den japanska marknaden har sett dagens ljus.

Bilarna har utvecklats av NMKV, som är det företag som Mitsubishi och Nissan startade för samarbetet. NKMV har skött hela processen från produktplanering till utveckling, design och köp. Enligt ett pressmeddelande från Mitsubishi och Nissan ska detta ha resulterat i bra bränsleekonomi och komfort.

Bilarna ska finnas tillgängliga för japanska bilköpare från och med juni i år. Mitsubishi och Nissan har dessutom redan gjort klart att man kommer att fortsätta samarbetet. Nu planerar man att bygga en hög småbil för lansering 2014.

Diskutera: Vad tycker du om Mitsubishis och Nissans fyra småbilar?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-03-13 10:58
Peter i Sydney

Samtliga japanska tillverkare har mikrobilar för hemmemarknaden. Fronten på Nissan Dayz Highway Star har tydliga designdrag av Nissan Elgrand Highway Star.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.