Nästa artikel
Mini visar tvåhjuligt koncept
Nyheter

Mini visar tvåhjuligt koncept

Publicerad 26 november 2014
Bilmärket Mini har presenterat ett nytt koncept döpt Citysurfer som är en 18 kilo tung sparkcykel med en elmotor.

Mini har tidigare varit inne på motorcykelterritorium, bland annat presenterade de för fyra år sedan ett elskoterkoncept. Nu har biltillverkaren presenterat ytterligare ett koncept på två hjul. 

Visserligen handlar det om en sparkcykel och inte en skoter, men den är utrustad med en elmotor. Med tanke på att BMW, ägare av Mini, tagit fram eldrivna skotrar de senaste åren har de säkert samarbetat ur vissa aspekter. 

Citysurfer väger endast 18 kilo och ska passa i en Minis bagageutrymme. Tanken är att om du bor en bit utanför stan kan du ta bilen till utanför tullarna och sedan åka på din Citysurfer resten av vägen. Toppfarten uppges till 25 kilometer i timmen och gasen justeras med ett tumreglage, du måste dock själv sparka dig upp i minimumfart för att motorn ska gå igång. 

Medan Citysurfer kanske inte är motorcykelpendlarens dröm så är det ytterligare en antydan till att Mini är på väg in i den tvåhjuliga branschen. Vore inte en Vespa-konkurrent från Mini något?

Se fler bilder hos Bike

Diskutera: Kan du tänka dig att åka sparkcykel till jobbet?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2014-11-26 17:58
saabnisse

Var ligger nyheten? Såna här scooters har ju sålts här i flera år, men de har givetvis varit kinesiska.
Undrar var den här kommer från (också Kina?)

#2 • Uppdaterat: 2014-11-27 09:02
1storstark

Det här blir bra för oss som måste passera igenom Stockholm ibland, nu när förbifarten stoppas. Problemet är bara att få med sig bilen på Citysurfern.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.