Nästa artikel
Milstolpen: El vanligaste bränslet bland bilköparna i Uppsala
Nyheter

Milstolpen: El vanligaste bränslet bland bilköparna i Uppsala

Publicerad 20 januari 2022
Elbilar var den populäraste biltypen i Uppsala län under förra året. Det visar nya siffror från Vroom som Vi Bilägare tagit del av.

Försäljningen av elbilar nådde nya rekordnivåer förra året. Totalt stod laddbara bilar för över 45 procent av alla sålda bilar, och 19 procent av alla bilar som såldes var helt eldrivna.

Sett till hela landet var alltså drygt var femte såld bil eldriven och elbilarna hamnade därmed på tredje plats i försäljningsstatistiken efter laddhybrider, bensinbilar och hybridbilar.

Men faktum är att elbilarna faktiskt hamnade högst upp i försäljningsstatistiken i Uppsala län. Där var el det populäraste bränslet under hela förra året. Det visar statistik från Vroom som Vi Bilägare tagit del av.

Siffrorna mäter inte antalet registrerade bilar utan hur många bilar som faktiskt sålts till privat- och företagsköpare, exkluderat hyrbilsfirmor och återförsäljare.

En tydlig trend i siffrorna är att bilköpare i södra Sverige oftare väljer bensinbilar medan köpare i norra Sverige väljer hybridbilar. I Stockholm och Västerbotten stod laddhybrider för de flesta sålda bilarna medan elbilar alltså var etta i Uppsala.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (15)

  • 22 januari 2022 Men det finns behov som är…
  • 22 januari 2022 Leffe81 skrev: junkers;…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.