Nästa artikel
Miljölyx från Lexus
Nyheter

Miljölyx från Lexus

Publicerad 20 juni 2007 (uppdaterad 23 september 2010)
Lexus LS 600 h är en fyrhjulsdriven lyxbil av yppersta klass. Men det som gör den verkligt unik är dess hybriddrift. Tack vare den har bränsleförbrukningen kunnat pressas till samma nivå som en Volvo V70. Vi har provkört! 

Nu finns det  till och med ett miljövänligt alternativ i yppersta lyxbilsklassen. Lexus LS 600 h har prestanda som sina V12-utrustade konkurrenter men drar bara 9,3 l/100 km vid blandad körning.


Drivlinan består av en snåltrimmade V8 på på 394 hk och en elmotor på 224 hk. Effekten når hjulen via fyrhjulsdrift med differential från Torsen. Systemet ger höga prestanda trots att också vikten är hög, från 2 345 kg.


0-100 km/tim går på 6,3 sekunder och toppfarten är begränsad till 250 km/tim.


Men en lyxbil ska också vara komfortabel. Lexus LS 600 h är bland annat utrustad med luftfjädring och en mycket avancerad klimatanläggning för att passagerarna ska trivas så bra som möjligt.


Bilen finns också i ett förlängt utförande där baksätets benutrymme utökats med 12 cm. Extra arbete har lagts ned på ljudisoleringen och Lexus själva påstår att LS 600h är den tystaste bilen på marknaden.


Hur allt detta fungerar i praktiken kan du läsa i Vi Bilägare nummer 10 som når tidningskioskerna den 10 juli.


Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.