Nästa artikel
Mercedes återkallar golvmatta
Nyheter

Mercedes återkallar golvmatta

Publicerad 13 augusti 2012 (uppdaterad 13 augusti 2012)
Mercedes återkallar i USA. Det handlar dock inte om hela bilar, utan om 8 675 golvmattor som riskerar att låsa gaspedalen.

Golvmattorna som återkallas finns i Mercedes ML-klass från modellår 2012 och 2013. Golvmattan överensstämmer dåligt med formerna i bilens golv, vilket gör att gaspedalen inte säkert återgår till sitt utgångsläge när föraren släpper gasen.

Felet gör att ML-klass inte säkert saktar ner som föraren förväntar sig, vilket gör att Mercedes nu råder sina kunder att ta bort mattan. Som tur är har modellen ett säkerhetssystem som gör att tryck på gasen åsidosätts när föraren bromsar. Så vitt Mercedes vet så har felet inte lett till några olyckor.

8 675 bilar i USA påverkas av återkallelsen. Mercedes är dock osäkra på hur många bilar i resten av världen som kan ha de felande golvmattorna.

Diskutera: Hur ser du på Mercedes återkallelse?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2012-08-13 10:57
Leif Larsson (ej verifierad)

Jaha, nu får några vatten på sin kvarn.
Väntar nu på reaktionerna.

#2 • Uppdaterat: 2022-11-02 21:27
Gäst (ej verifierad)

Har de samma leverantör av golvmattor som Toyota?

#3 • Uppdaterat: 2023-03-21 08:26
Gäst (ej verifierad)

Får lite känsla av att Mercedes återkallar bara i USA för att inte riskera några stämningar.
Det enda raka vore att återkalla alla berörda bilar i övriga världen för att kolla vilka som har den defekta mattan, det kan inte röra sig om allt för många exemplar då det ju inte är någon volymmodell direkt.
MB:s cred skulle även öka på så sätt.

#4 • Uppdaterat: 2012-08-13 11:55
Thommys

Rålle G Det hoppas jag inte. Jag har väldigt dålig erfarenhet av Toyotas gummimattor. De är så porösa att bara efter ett par tusen mil så hadde de nötts hål i där man har fötterna. Och du ska inte tro att man fick nya på garantin.

#5 • Uppdaterat: 2012-08-13 12:30
Simon no1

Thommys lite märkligt att du råkat ut för det... Kanske kör du med stilettklackar på dig, normalt är det inga problem....

#6 • Uppdaterat: 2012-08-13 13:29
KaptenOberkommando

"Som tur är har modellen ett säkerhetssystem som gör att tryck på gasen åsidosätts när föraren bromsar." "Som tur är"? Smart, om någon frågar mig. Och det är faktiskt inte bara en golvmatta som kan ställa till det, utan givetvis många andra komponenter i "gaslinan". Eller löst liggande föremål på golvet. Bra också att man från Mercedes så snabbt får koll på situationen.

#7 • Uppdaterat: 2012-08-13 14:34
Thommys

Simon no1, normalt är det inget problem. Nej. Men dessa skitmattor har Toyota lagt i och det stod Toyota på dem med det stilistiska T:t och de var skräddarsydda för bilen. De nya som jag fick köpa var av en mer normal kvalité och höll resten av tiden jag hade bilen, ca 4000 mil till, utan att visa tendens till att gå hål på. Även Toyota gör dåliga saker och de tar inte ansvar för det.

Jag har varit med om utslitna gummimattor tidigare, men då talar vi taxi-bruk och många tio tusen mil.

#8 • Uppdaterat: 2012-08-13 14:35
Mistro

Vilken tur att man den här gången inte kan skylla på tillverkaren utav bilen,...eftersom att man vid det här laget vet att det är mattornas fel.
Matt-tillverkare världen över borde skämmas,..men som sagt gjorde det ingenting den här gången eftersom att mattan låg i en Mercedes och alltså kan lyftas ur.

Toyota funderar nu på att köpa samma slags mattor,..alltså sådana som kan lyftas ur bilen om det blir nödvändigt. ;)

#9 • Uppdaterat: 2012-08-13 14:38
Thommys

KaptenOberkommando, så är det. Mercedes har en massa bra saker som de aldrig talar om i marknadsföring. Det går varken att hitta i instruktionsböcker eller broschyrer. Utan man får lite a-ha upplevelser då och då. Bilarna är så genomtänkta.

En sådan omtänksam detalj i min B-klass är farthållaren som håller igen lite på accelerationen om vägen svänger när man återaktiverar den (resume), och låter sedan farten öka ju mer man rätar upp ratten.

Det är all sådan teknik man betalar för. Det är det som skiljer agnarna från vetet. Mercedes är verkligen ett företag som ger sina kunder valuta för pengarna.

#a • Uppdaterat: 2012-08-13 15:43
Thommys

leifer, jag har mer än 25 års erfarenhet av Mercedes.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.