Nästa artikel
Mazda MX-5 GT – sportigare Miata
Nyheter

Mazda MX-5 GT – sportigare Miata

Publicerad 26 juni 2012 (uppdaterad 27 juni 2012)
Sportbilen Mazda MX-5 har kryddats med kolfiber, uppgraderad fjädring och höjd effekt. Konceptet visas upp på Goodwood Festival.

Den senaste generationen av Mazda MX-5, mer känd som Miata, börjar bli till åren kommen och modellen väntas snart i en helt ny version. Nu har dock en specialversion än en gång byggts på den gamla bilen.

MX-5 GT Concept har satts ihop av Jota Sport och ur den 2 liter stora motorn har man lyckats klämma ur 205 hästkrafter utan överladdning, att jämföra med originalets 167. Den manuella växellådan har däremot lämnats orörd.

För bättre väghållning har fjädringen setts över och en frontspoiler i kolfiber har monterats. Bilen har också försetts med bredare skärmar och en liten vinge baktill. Ett nytt sportavgassystem sticker ut centralt därunder.

På insidan har man skruvat in sportigare stolar och en del kolfiber för att lätta på vikten.

Tillsammans med den nya crossovern Mazda CX–5 och konceptet Mazda Takeri Sedan, som visar designspråket för kommande Mazda 6, ska bilen visas upp och köras på Goodwood Festival of Speed i England mellan den 28 juni och 1 juli. Där vill man se vilka reaktioner konceptbilen möter.

Diskutera: Vad tycker du om Mazda MX-5 GT Concept?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2012-06-26 16:14
Hackenbush

Blir kanske rolig att köra men Televerksorange och svarta fälgar??? Otroligt fult. Svarta fälgar är inte snyggt på någon bil alls.

#2 • Uppdaterat: 2012-06-26 19:20
Förstikön (ej verifierad)

Nej, hu så hemskt, svarta fälgar är ju som att ha bruna skor till mörk kostym. Med svarta fälgar kommer man aldrig fram till målet. För övrigt håller jag med min fru, bilen ska vara snygg och röd. Märket kvittar och fina gatan regererar.

#3 • Uppdaterat: 2012-06-26 20:08
Roger Skagerström

Den svarta skärmbreddardekoren var rätt bra, men färgsättningen på resten... Mje. Och anus-avgasrör.. blä. Men nu får den den motor den förtjänar iallafall :)

#4 • Uppdaterat: 2012-06-26 22:24
Förstikön (ej verifierad)

@simon: Det är märkligt att vissa aldrig fattar sarkasmer och ironi. Tänk ett varv till...

#5 • Uppdaterat: 2012-06-27 14:35
Oomkullrunkelig

Håller med föregående kommentarer. Svarta fälgar går fetbort, som man säger.

#6 • Uppdaterat: 2012-06-27 17:05
Uno von Lööw (ej verifierad)

Detta äro icke bara en automobil. Detta äro premium!
Adligare blifva det icke om man nu icke välja Toyota eller Lexus.

Frugan kör Avensis. Hon äro bara 35 år. Hon äro snygg som fasen! Både automobilen och frugan. Fugan äro hämtad från japan = PREMIUM

#7 • Uppdaterat: 2012-06-27 17:20
Förstikön (ej verifierad)

@Uno von Lööw: Om du ska försöka dig på svenskt skriftspråk från tiden före stavningsreformen 1906 bör du nog läsa på lite om singularis och pluralis. Dina tafatta försök att verka högtravande blir bara pinsamma. Fåntratt!

#8 • Uppdaterat: 2012-06-27 18:25
kemasa

Nej, nej, den var ful. Men var är det för bilkille som sätter på dessa fälgarna? Tack vet jag de modeller som tillverkats hitintills. Dom är snygga!! Så jag behåller allt min Miata ett tag till!

#9 • Uppdaterat: 2012-06-27 19:27
Roger Skagerström

Havana Edition nu senast Sport Tech är inget vidare snygga med sina mörka fälgar heller tyvärr.

#a • Uppdaterat: 2012-06-28 20:59
Roy J

Förstikön, sarkasmer och ironier funkar ofta dåligt i skrift. Det är lite svårt att se glimten i ögat och höra tonfallet.
För övrigt så skriver ju en del direkt sanslösa kommentarer utan att vara det minsta skämtsamma. (Ditt var dock OK, även om ironin inte gick att uppfatta.)

Delvis svarta fälgar kan funka hur bra som helst, i synnerhet om något bryter av mot däcken, men helsvarta... nä, det ser helt enkelt förjävligt ut!
Jag kan för övrigt inte se något som gör denna facelift snyggare än den nuvarande.
Men det finns väl alltid någon som faller för förändringarna bara för att bilen därmed blivt "ny" och andas man dessutom om kolfiber-look (helst med engelskt uttal - carbon fiber), så...

Un von-tratt, lägg av med dina fjompiga inlägg!
Förstikön har helt rätt.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.