Nästa artikel
Loeb gör rallycomeback
Nyheter

Loeb gör rallycomeback

Publicerad 25 november 2014 (uppdaterad 25 november 2014)
Den niofaldige rallyvärldsmästaren gör comeback, om än en tillfällig sådan. Sébastien Loeb ska köra Monte Carlo-rallyt i januari, den första deltävlingen i nästa års rally-VM.
Loeb tackade för sig i rallysammanhang säsongen 2013 då han endast körde ett fåtal tävlingar, däribland just Monte Carlo-rallyt som han då lyckades vinna för sjunde gången. Den senaste säsongen har Loeb tävlat i WTCC, standardvagnsracing, där han såg till att Citroën körde hem märkestiteln. Fransmannen fortsätter med WTCC även nästa år, men en lucka i testprogrammet möjliggör denna tillfälliga rallycomeback.
 
– Jag tvekade inte en sekund när jag fick den här chansen, säger Loeb. Atmosfären runt Monte Carlo-rallyt och spelet med däckval har jag saknat och det ser jag verkligen fram emot.
 
Citroën har för avsikt att utmana mästarteamet Volkswagen i Monte Carlo med heltidsanställde Kris Meeke och tillfällige inhopparen Sébastien Loeb i varsin DS 3 WRC.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2014-11-27 09:21
Peugo

Där ser man hur stor del pengar har i motorsport. Citroen flyttade pengarna från rally till WTCC och där tog dom ju trippelseger före Honda. VW testade 5 dagar i veckan mot 1-2 dagar av Citroen. Synda att det skall vara så. :(
Gillar bäst serier där alla har nästan lika snabba bilar, där är det chauffören som bestämmer vem som är bäst!

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.