Nästa artikel
Lexus LF-CC förhandsvisar nästa IS
Nyheter

Lexus LF-CC förhandsvisar nästa IS

Publicerad 17 september 2012 (uppdaterad 19 september 2012)
Konceptet LF-CC ger en antydan om kommande generation Lexus IS. Helt ny hybriddrivlina med klassledande utsläppsnivåer utlovas.

Lexus LF-CC ska premiärvisas på Parissalongen den 29 september. Den utgör ett smakprov på tillverkarens kommande bilar i D-segmentet, mellanklassen, alltså förmodligen nästa generation IS. Lexus meddelar också att en kupémodell kommer på marknaden inom en snar framtid.

Konceptbilen är just en kupé, vars design till viss del känns igen från konceptet LF-LC som Lexus visade i januari i år. Lexus kallar sitt nya designspråk för L-design och det man kanske först reagerar på är den speciella grillen som utgör en böjd förlängning av motorhuven. Bilens form ska hjälpa till att öka marktrycket, särskilt över bakhjulen, som är de drivande.

Lexus har inte släppt några interiörbilder men berättar i sitt pressmeddelande att instrumentbrädan är tydligt uppdelad i två zoner, en övre displayzon som visar information och en undre zon som rymmer knappar och liknande för att kontrollera funktionerna, samt en unik växelspak.

LF-CC har en helt ny hybriddrivlina i form av en 2,5 liters 4-cylindrig bensinmotor som i samverkan med en elmotor ska släppa ut mindre än 100 gram koldioxid per kilometer. Exakt vilken motoreffekt som gäller får vi inte reda på men mer än 2 hk per gram koldioxid utlovas. Drivlinan kommer att finnas i Lexus modellprogram inom en nära framtid.

Diskutera: Vad tycker du om Lexus LF-CC?

Ämnen i artikeln

#1 • Uppdaterat: 2012-09-17 14:31
saabnisse

Japsen förnekar sig inte, de håller en konstant låg nivå på sin design.
Det här var ett av de fulaste grin jag sett.
Men bilen i övrigt kanske är ok, men det vet man ju inte.

#2 • Uppdaterat: 2012-09-17 14:38
Rustan Werling

Hahaha.....det var nog det fulaste jag sett i hela mitt liv. Tyckte dom att Audis grill var för diskret eller? :)

#3 • Uppdaterat: 2023-03-21 08:26
Gäst (ej verifierad)

Att använda sig av Darth Vader som inspirationskälla till fronten är nog inte så lyckat när resten av bilen inte är lika spejsad...

Tror inte ens att de mest inbitna Lexusofilerna gillar detta, tvivlar dock på att produktionsbilen kommer att se ut så här i nyllet.

#4 • Uppdaterat: 2012-09-17 15:06
VW Polo 2012

Ja, det var det fulaste grill jag sätt på länge! Annars var den ju inte så pjåkig.

#5 • Uppdaterat: 2012-09-17 15:45
strudla

Säkert en trevlig och välbyggd bil men fronter ser gräslig ut.

#6 • Uppdaterat: 2012-09-17 15:58
FLAC

Det finns faktiskt en fulare, såg en bild på "faceliftade" RX-modellen med en sån här grill! Den såg ut som en dålig kina-kopia på sig själv... en bil helt utan vettiga proportioner med ett sånt här valhaj-grin på... Urkk...

#7 • Uppdaterat: 2012-09-17 16:03
hultarn

Usch! En sån där front kan elaka vuxna skrämma små barn med.
"Om du inte är snäll, så kommer Lexusmonstret och tar dig!"

Den där grillen förekom redan på 1960 års Plymouth, och den byttes ut till 1961 års modell, det säger väl allt...

#8 • Uppdaterat: 2012-09-17 16:26
KaptenOberkommando

Jag kommer åter att bli beskylld för att vara "riskokarhatare" (som om jag skulle bry mig ...), men för det första är det här bland det absolut fulaste som jag någonsin har sett (inte bara fronten, även om den klart dominerar helhetsintrycket) och för det andra - precis som saabnisse skrev - så håller jappsarna en konstant låg designnivå. Faktum är ju att i stort sett alla här är överens om detta. Förstår inte hur Toyota tror att de skall kunna ta markandsandelar i till exempel Tyskland med denna härdsmälta till bil. Ful som stryk, verkligen.

#9 • Uppdaterat: 2012-09-17 17:09
Tysken nr1

Varför !
Lyckas inte Toyota med att anställa en designchef som har känsla för helhet och skapa något som inte är så fruktansvärt oproportionerligt som fronten.
Trodde att de skulle lyfta sig på sina nya modeller, nä Lexus fortsätter nog att vara ett udda märke i Europa.

#a • Uppdaterat: 2012-09-17 17:10
KaptenOberkommando

Och Shogun har den där kristallkulan igen då, eller?

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.