Nästa artikel
Land Rover visar nästa Defender
Nyheter

Land Rover visar nästa Defender

Publicerad 6 september 2011 (uppdaterad 6 september 2011)
Nästa generation Land Rover Defender ser dagens ljus 2015. En ny konceptbil ger en första glimt av den omarbetade terrängbilen.

Land Rover är nu i färd med att ersätta arbetshästen Defender, vars ursprungliga modell introducerades redan 1948. I dag är bilen i behov av en modernisering.

För att undersöka en kommande inriktning vad gäller formgivning visas nya konceptbilen Land Rover DC100 på bilsalongen i Frankfurt som öppnar den 13 september.

Den brittiska tillverkaren är noga med att påpeka att konceptstudien inte är produktionsfärdig, bilen är i stället avsedd för att mäta reaktioner och öppna för debatt.

Förutom att Land Rover vill vara trogen modellens ursprung samt att nästa generation Defender väntas gå i produktion 2015 får vi i dagsläget ingen mer information. Tills vidare bjuder man på två bilder av den nya konceptbilen.
 
Diskutera: Vad tycker du om Land Rover DC100?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2011-09-06 18:17
Serber

Skum design måste jag säga, Defendern ska se rå ut och som att den håller för allt och det gör inte den där konceptbilen tyvärr.

#2 • Uppdaterat: 2011-09-06 18:30
PNI

Va tusan! "Gamla" defendern ger ju ett robust intryck att klara av det som fordonstypen kräver.
"Nya" däremot ser ut som vilken pellejöns, urbancruiser som helst.
Säkert att inte bilden är förväxlad med en kommande freelander?

#3 • Uppdaterat: 2011-09-06 19:23
bilteknikern (ej verifierad)

Visst kanske en modell bör föryngras men att låta den nya se ut som vilken plastig stadsjeep som helst? Var är de riktiga stötfångarna och stänkeskydden? Var är charmen?

#4 • Uppdaterat: 2012-01-22 19:37
falcon10

Själv kör jag i en ´88 från ´64, innan den hette Defender. Krånglar aldrig, starter alltid och bara kör och kör. Vad ska man med en massa datastyrda "gimmics" när "basic" är tillräckligt? Alla Toyota frälsta kan gärna tugga på denna här! De flesta Land Rovers från början 1948 tills nu är fortfarende i drift. Min granne har tre LC som bara står och hänger, rost och diversa svindyra reservdelar har stoppad framfarten för gott, men LR har fortfarende omkring 75 % av deras biler i daglig drift. Tål hur mycket stryk som helst, och går att fixa med lite ståltråd, häftplåster och WD40. Så ta dsessa X-boxes och dra åt H......

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.