Nästa artikel
Laddbart koncept från Mitsubishi
Nyheter

Laddbart koncept från Mitsubishi

Publicerad 19 september 2016 (uppdaterad 19 september 2016)
GT-PHEV Concept är en fyrhjulsdriven suv som kan köra 12 mil på el.
I somras meddelade Mitsubishi planerna på ett plug-inhybridkoncept och nu visar biltillverkaren upp resultatet.

Framtidsstudien GT-PHEV, där ”GT” står för Ground Tourer, är en fyrhjulsdriven suv med eldriven räckvidd på 12 mil. Den har tre elmotorer – en fram och två bak – som arbetar tillsammans med en förbränningsmotor.
 
Diskutera: Borde GT-PHEV Concept sättas i produktion?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2016-09-19 11:58
L. Mäkinen

En laddhybrid med 12 mil räckvidd på el får de gärna producera, men en frontarea som en lagårdsvägg och allhjulsdrift behöver jag inte så justerar de det kan de ha ett mindre batteri och ändå nå 12 mil.

#2 • Uppdaterat: 2016-09-19 18:53
Optimus

Nu brukar ju inte bilkoncept likna det slutliga utseendet. Kan i alla fall hoppas att Mitsubishi designers tar sitt förnuft till fånga och INTE släpper ut denna bil på marknaden. Ful som stryk, liknar mer ett godståg än en bil.

#3 • Uppdaterat: 2016-09-19 21:31
celef

Den såg väldigt knubbig ut, och ett hopkok av en massa andra bilar som range Rover, Porsche, Lincoln, och sånt där

#4 • Uppdaterat: 2016-09-22 08:32
LennartJ

Jag hade för ett tag sedan en önskan om att min laddhybrid kunde gå 10 mil på en laddning, då skulle jag kunna köra till landet på enbart el. Sedan funderade jag till en extra gång, och kom då på att då skulle bensinmotorn kanske enbart vara igång 5-6 gånger per år. Jag undrar då hur bra en motor mår med så litet utnyttjande, så för min egen del är 5 mil på el det bästa konceptet. Jag kör c:a 80% på el. Att en laddhybrid med 12 mils räckvidd på el, är inget som skulle passa mig.

Men varför har jag inte en ren el-bil, när det är så få tillfällen som jag skulle behöva bensinmotorn. Ett av skälen är att jag vill kunna dra släp, och det finns inga rena el-bilar till rimliga priser som gör det. Min laddhybrid får dra 1500 kg, och till min förvåning så går bilen även med släp på el-motor.

Därför är jag lite undrande, varför finns inte dragkrok på el-bilar? De behöver inte ha en kapacitet på 1500 kg, skulle räcka med 750 kg. Då täcker de gruppen med obromsade släp.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.