Nästa artikel
Kina förbjuder självkörande bilar
Nyheter

Kina förbjuder självkörande bilar

Publicerad 22 juli 2016
Inga tester av självkörande bilar på kinesiska motorvägar tills vidare.
I väntan på att lagar kommer på plats avråds biltillverkarna från att testa autonom teknik på motorvägarna.
Kinesiska myndigheter går ut med en varning till biltillverkare att de inte bör testa autonom teknik på landets motorvägar innan lagar om självkörande bilar är på plats.

Nyhetsbyrån Bloomberg rapporterar att departementet för informationsteknologi och industri tillsammans med polis har utformat ett utkast till regelverket, men det finns ingen tidsram för när det blir klart.

Kineiska Baidu har slagit sig ihop med BMW och utförde 2015 ett test av en självkörande prototyp på kinesiska vägar och Volvo har tidigare uttryckt sitt intresse för att testa självkörande bilar i Kina.
 
Diskutera: Tror du att självkörande bilar kommer att tillåtas i Kina och i så fall när?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2016-07-22 19:45
juhani.torro@ringen.se

Min personliga åsikt är att landet och samhället är inte mogna att tillåta självkörande bilar så länge som inte vägarna kan lagas så att de är farbara. Stora skador efter varje vinter och reparationer och underhåll av våra läns vägar är planerade 2 -6 år framåt.Även om de olika bilfabrikanternas Ingenjörer vill börja omedel-
bart så är det mycket kvar att utveckla och och arbeta fram. T.ex. vinterhalka, vet bilen att en isfläck lurar i kurvan eller att höger hjulspår är isbelagd men inte vänstra. Så våra ( värdelösa, min åsikt ) politiker har mycket att tänka på innan lagar kan skrivas att OK sätt dig och läs tidningen i bilen till jobbet så tar tekniken hand om bilen. Ta till ex. tåget varje dag strejkar något tåg eller kommer för sent för att spårunderhåll saknas och ledningar är nedrivna eller vagnar och lok är trasiga men våra politiker vill bygga snabbjärnväg mellan Stockholm, Göteborg och Malmö men övriga landet får inga tåg linjer som fungerar. Men det är ju en annan sak med Järnvägen men Politikerna är ju de samma. Fan trot hur det skall bli.

#2 • Uppdaterat: 2016-07-27 19:29
daem0n

Jag fattar inte varför man behöver självkörande bilar? Att sparka alla taxiförare eller att alla passagerare kan vara berusat i bilen? Båda och: teknik, väginfrastruktur, regler och lagar är inte förberedda för detta. Underbart att kinesiska myndigheter är smarta och inte i brådskan.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.