Nästa artikel
Jaguar XJ återkallas – torkarblad kan slås av
Nyheter

Jaguar XJ återkallas – torkarblad kan slås av

Publicerad 26 november 2010 (uppdaterad 26 november 2010)
Att köra Jaguar XJ i regn kan innebära fara. Lyxbilens vindrutetorkare riskerar att kollidera och slås av.

Jaguar återkallar nu 6 475 exemplar av modellen XJ i USA. Bilarna är tillverkade mellan juli 2009 och november i år.

Muttrarna som håller bilarnas vindrutetorkare på plats kan lossna på grund av bristfällig montering i fabrik. Det kan leda till att torkarbladen blir osynkroniserade och slår mot varandra.  

I värsta fall kan torkarbladen lossna från bilen vilket kan innebära problem vid regn. Inga olyckor har dock rapporterats.

Återkallelsen är ett bevis på att bilar som kostar från 849 000 kronor inte är förskonade från till synes enkla problem.

Åtgärden innebär också den andra smällen på kort tid för Jaguar. På onsdagen meddelade Euro NCAP att modellen XF endast får fyra av fem stjärnor i organisationens krocktester.

Diskutera: Vad tycker du om Jaguars återkallelse?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2010-11-26 13:59
Gösta_L

Precis som artikelskribenten noterat kan alla tillverkare drabbas av kvalitetsproblem, oavsett vilket segment man tillhör. Dock svider det sannolikt lite extra för ägare till så kallade "premium-bilar" när det med all önskvärd tydlighet visar sig att dessa är precis lika dåliga som gemene mans folkbilar. Tur då att de kan kamma hem lite extra direktörsbonus som plåster på såren. Nåväl, det är nog trots allt värre när de vanliga märkena drabbas av kvalitetsproblem. Då är det vi vanliga hederliga bilister som får stå där med dyra reparationer och sänkt andrahandsvärde som tär på ekonomin. Vi måste börja tala om för tillverkarna att vi inte accepterar detta längre.

#2 • Uppdaterat: 2010-11-26 15:21
Efraim (ej verifierad)

Sedan kan dåligt åtskruvade muttrar förekomma lite varstans. Själv höll jag på att tappa styret på min nya Yamaha-motorcykel pga att skruvarna var dåligt åtskruvad..... I Jaguars fall känns det här med vindrutetorkarna inte så allvarligt trots allt.

#3 • Uppdaterat: 2010-11-26 16:11
SiggeN (ej verifierad)

Gösta_L du är sannerligen ett unikum. Alla artiklar lyckas du vända till en kamp mellan "vanliga herderliga bilister" och "direktörer". Du tycker också allt var bättre förr. Snälla berätta lite om dig själv. Vem är du? Jag är verkligen intresserad.

#4 • Uppdaterat: 2010-11-26 16:16
SiggeN (ej verifierad)

...för det kan väl inte vara så att det är en femtonåring som försöker driva med oss alla? Tänker bara på signaturer internettrollen Jarl,Shogun,Conny Karlsson, Previa, Simon no 1...listan kan göras lång. Undrar hur många pseudonymer som döljer samma person. Att Shogun-Conny Karlsson-Simon no1-Previa är samma person vet vi redan men under vilka mer namn hittar vi Jarl? Är Gösta_L en pseudonym för Jarl (eller kanske Leifer) eller finns han verkligen på riktigt?

#5 • Uppdaterat: 2010-11-26 16:19
SiggeN (ej verifierad)

Avslutningsvis tycker jag det är synd att ViB har lagt ribban på marken för dumheterna som tillåts flöda på sajtens kommentarsfält. Tror ända sättet att få tillbaka trovärdigheten på sidan är att slopa kommentarsfunktionen så trollen försvinner.

#6 • Uppdaterat: 2010-11-26 16:59
Raymond K (ej verifierad)

Tycker inte att lösa torkarblad är något att snacka om. Är det inte värre än så kan man dra åt dom själv och jag tror inte man kör ihjäl sig på stubben om ett skulle lossna.
Jag fick motorhuven över vindrutan i 90 km/h en gång och då kan man tala om dålig sikt framåt men det var inget problem att klara det, bara att titta ut genom sidorutan och följa väglinjen och bromsa.

#7 • Uppdaterat: 2010-11-26 22:28
truebeliver (ej verifierad)

indien det är ju där de skruvas ihop

#8 • Uppdaterat: 2010-11-27 00:22
Calle Carlsson (ej verifierad)

Dagens Jaguar bilar är absolut mycket bättre på många sätt än gårdagens jaguarer som var behäftade med så mycket fel så hälften hade räckt! Detta trots gemensamma delar från mazda volvo och ford.

#9 • Uppdaterat: 2010-11-27 01:51
Efraim (ej verifierad)

Re: Calle Carlsson
Vänligen utveckla din teori! Vad jag vet´m finns INGEN gemeensam nämnare mellan Jaguar, Volvo, Mazda och Ford. NOLL. Såvida man inte tar med X-type i beräkningen, för det är ju till 99% en Ford.,.... MEN, då hör det ju till saken att X-type klarar sig bättre än Mondeon hos bilprovningen... Calle,´jag väntar på svar!

#a • Uppdaterat: 2010-11-27 16:25
j a r l (ej verifierad)

Crap cars! Köp en Japs och bli NÖJD.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.