Nästa artikel
Jaguar F-type Coupe – första bilden
Nyheter

Jaguar F-type Coupe – första bilden

Publicerad 6 november 2013 (uppdaterad 29 november 2013)
Om två veckor offentliggör Jaguar sin nya F-type coupe samtidigt på två bilsalonger. Nu har man dock redan släppt första bilden.

Jaguar F-type Coupe visas för första gången för pressen och specialinbjudna gäster den 19 november kvällen före bilsalongen i Los Angeles öppnande. Bilen visas sedan för allmänheten på bilsalongerna i Los Angeles och Tokyo, som båda öppnar sin portar den 20 november.

Till dess får vi nöja oss med den första bilden på bilen, tagen uppifrån, som släpptes av Jaguar i natt svensk tid. Bilen är byggd helt i aluminium och är en produktionsversion av konceptbilen C-X16. Den ska fungera som komplement till F-type Convertible på marknaden.

Källor inom Jaguar uppger för brittiska Autocar att F-type Coupe blir märkbart annorlunda jämfört med F-type Convertible, bland annat för att den är betydligt lättare. Bilen förväntas få samma V6- och V8-motorer som cabrioleten, men även en toppmodell som ger 550 hästkrafter.

Jaguar F-type Coupe börjar säljas i Nordamerika våren 2014. Om och när den kommer till Sverige är för tillfället oklart.

Diskutera: Vad tycker du om Jaguar F-type Coupe?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-11-06 21:02
Gäst (ej verifierad)

Så här låter den:

http://www.youtube.com/watch?v=gTLCf_KCsI8

Får gåshud...

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.