Nästa artikel
JAC börjar säljas i Sverige – elsuven e-JS4 först ut
Nyheter

JAC börjar säljas i Sverige – elsuven e-JS4 först ut

Publicerad 13 december 2022 (uppdaterad 13 december 2022)
Bilmärket JAC ska börja säljas på den svenska marknaden och ger sig in i en tuff klass med bland andra MG som konkurrent.

Ännu ett kinesiskt bilmärke ska lanseras i Sverige. Det är JAC som ska importeras av norska generalagenten RSA, uppger företaget i ett pressmeddelande.

Först ut blir den eldrivna suv-modellen JAC e-JS4 med ett batteripaket på 66 kWh och en räckvidd på 43 mil enligt WLTP-körcykeln. Bilen har trefasladdning, värmepump och en mobilapp för att kunna värma upp kupén på distans.

På insidan har bilen ett infotainmentsystem med 10,25-tumsskärm, läderklädsel, panoramatak, 360-graderskamera och Android Auto/Apple Carplay.

Prislappen hamnar på 529 900 kr. JAC e-JS4 kostar därmed mer än MG Marvel R men lika mycket som Renault Megane E-Tech Electric. Konkurrenter som Volkswagen ID.4 och Volvo XC40 är dyrare. Leveranserna ska börja under första kvartalet 2023.

– Vi är på god väg att bygga upp ett gediget återförsäljarnätverk för JAC. RSA:s filosofi är att ha hög tillgänglighet genom återförsäljare i de flesta städer i de länder man är verksam i, säger Rikard Lindström, försäljningschef på JAC.

Grundades 1964
  • JAC Motors grundades 1964 och byggde strax över en halv miljon bilar förra året, varav drygt hälften personbilar och hälften transportbilar.
  • Företaget har flera elbilar i programmet, men även vanliga förbränningsbilar.
  • JAC samarbetar med Volkswagen och Nio i Kina, och märkets elbilar tillverkas på samma lina som Volkswagens.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (23)

  • 14 december 2022 Som jag redan nämnt - inte…
  • 14 december 2022 Raphael skrev: Det är…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.