Intensivt på Hockenheim
Nyheter

Publicerad 4 maj 2015
Mattias Ekström vann helgens DTM-tävling.
Mattias Ekström tog sin 20:e seger i DTM när han vann årets andra deltävling på Hockenheim. I rallycross-VM på samma bana lyckades inte Ekströms team lika bra.
Mattias Ekström dubblerar med både DTM och rallycross-VM detta år.  På Hockenheim var Ekström tvingad att prioritera DTM och det slutade med en 13:e plats respektive seger i de två lopp som kördes. I första loppet sinkades Ekström av en punktering på höger fram, men i det andra racet visade svensken klass.

Andra deltävlingen slutfördes i hällande regn varför däckskifte från slicks till regndäck blev ett måste efter 14 varv. På 17:e varvet var Ekström åter i ledning, en ledning han behöll loppet ut och där segermarginalen till teamkompisen Edoardo Mortara, också i Audi RS5, blev 7,3 sekunder.

Hockenheim var också
skådeplatsen för andra deltävlingen i rallycross-VM.  Regerande mästaren Petter Solberg, Citroën, visade fin form och vann finalen före lettländaren Reinis Nittis, Ford. Timmy Hansen, Peugeot, tog sin andra raka pallplats och är också trea i sammandraget. Privatsatsande Robin Larsson, Audi, gjorde en prestation och tog sig till final där han slutade femma.

Mattias Ekströms Audi-team hade en mindre lyckad helg där varken Anton Marklund eller inhoppande Edward Sandström tog sig till semifinal. Förra helgens vinnare Johan Kristoffersson, VW, hade också lite strul, men kom ändå till semifinal där han slutade femma. Turbotrycket försvann och Johan kunde inte göra sig själv full rättvisa, men poängen gör att han är tvåa i VM-tabellen.

På Hockenheim debuterade
också Mikaela Åhlin-Kottulinsky i Audi TT Cup. Hon kvalade in som femma och blev slutligen åtta i första racet. I det andra tvingades hon bryta. Anton Marklund, som dubblerar med rallycross, noterade också en åttonde plats, men i det andra loppet. Där körde han upp sig från 21:a startposition.

Diskutera: Vad ser du helst på: DTM eller rallycross?