Nästa artikel
Infiniti styr mot elektrisk framtid
Nyheter

Infiniti styr mot elektrisk framtid

Publicerad 27 augusti 2018 (uppdaterad 27 augusti 2018)
Prototype 10 ger ledtrådar om vad vi kan förvänta oss från biltillverkaren kommande år.
Bilen offentliggjordes vid ett motorevent i Pebble Beach i förra veckan. Det är första smakprovet från Inifinitis nye designchef, Karim Habib, med förflutet på BMW. 

Prototype 10 är eldriven, men vi får inte reda på några detaljer om drivlinan. Infiniti säger att det här inte kommer att bli en produktionsbil, den ska istället demonstrera vilken framtidsstrategi biltillverkaren har valt. Infiniti har tidigare berättat om sina planer att elektrifiera alla nya bilmodeller från år 2021

Förra året visade de upp starkt retrodoftande Prototyp 9 på Pebble Beach. Årets konceptbil följer till viss del i samma hjulspår, eftersom det rör sig om en ensitsig racingbil, men designen tittar mer framåt istället för bakåt. Att Prototype 10 bara har plats för en person symboliserar Infinitis strävan att bygga förarfokuserade bilar med mycket prestanda.

När Infiniti pratar om sin elektrifiering handlar det dels om helt eldrivna batteribilar och dels något de kallar för e-Power. Här går de inte in exakt i detalj vilken sorts drivlina som avses, men e-Powerbilarna behöver ingen yttre laddkälla, vilket gör att tankarna går till hybrider. 

Diskutera: Vad tycker du om Infiniti Prototype 10?
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.