Nästa artikel
Imorgon har Audi Q3 premiär
Nyheter

Imorgon har Audi Q3 premiär

Publicerad 24 juli 2018
Nu är det inte långt kvar till premiären av XC40-utmanaren nya Q3, redan nu får vi en förhandstitt.
Det är dags för ett efterlängtat generationsskifte av Audi Q3, en bil som gick i produktion för sju år sedan. Flera spionbilder har florerat de senaste månaden och med en ny förhandstitt som bekräftelse verkar Q3 få det nya formspråk Audi tagit fram för sin SUV-familj.

Nya Q3 bygger på samma koncernplattform som Tiguan och lär dela vissa motoralternativ, förhoppningsvis kommer även ett hybridalternativ om inte direkt längre fram i tiden. 

Videon som har släppts visar inte mycket och tjänar mest som en påminnelse om att det är på onsdag det smäller. Premiären kommer sändas på Audis Youtube-kanal för den som vill följa det hela live. 

Diskutera: Vad vill du se hos nya Audi Q3? 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2018-07-24 08:50
ToRy

Q3 är en bil i ett väldigt trevligt format tycker jag! Man sitter högt och ser bra runt omkring i förarsätet. Baksätet är dock trångt, och det skulle jag gärna se ett rymligare i nya modellen. Gärna ett litet rymligare bagageutrymme också. En bil som Seat Ateca visar att det går, utan att bilen är större utvändigt.

Dessutom: dieselmotorer godkända för HVO100 och/eller (helst och! :-) )vettiga elektrifierade drivlinor (gäller förstås hela VAG)!

#2 • Uppdaterat: 2018-07-24 09:55
familyman

Det är bra att Audi ser över sitt formspråk för suv:ar, för det behövs nog. Jag tycker att Audis suv:ar hittills inte varit lyckade designmässigt, men både BMW och Mercedes har haft svårt att få till det. De senare två har dock skärpt sig i.o.m de senaste modellerna, och nu får vi se om Audi får till det också.

Volvo har haft snäppet vassare design på suv:ar, tycker jag.

#3 • Uppdaterat: 2018-07-24 10:05
Pi

Just SUV/CUV-segmentet tycker jag personligen har en väldigt "enhetlig" formgivning tillverkarna emellan och speciellt snygga kan man ju knappast tycka att dom är - om nu detta är väsentligt.

#4 • Uppdaterat: 2018-07-24 12:38
HT19

Kommer säkert bli en succé.
Japanerna står med lång näsa..

#5 • Uppdaterat: 2018-07-24 17:19
Terriern

SUV?
Hur kul är konceptet?
Själv älskade jag mina JEEP Cherokee och Dodge Ram på -80 talet. Stora V8:or som mullrade, man satt högt och maffigt. Biltypen var ovanlig i Sverige, på den tiden, benämningen SUV fanns ännu inte.
Numera orkar man inte ens gäspa, när, alltifrån Volvo, BMW, Audi eller Nissan.........laserar sina nya S.U.V.!!

#6 • Uppdaterat: 2018-07-24 17:57
Sabud2

Terriern:
Vadå kul! För oss andra där bilinnehavet är rent praktiskt betingat och inte har ett dugg med vår identitet att göra är nog biltypen ganska vettig. När jag började bli lite mer `orörlig´ och tröttnade på att rulla i och ur min BMW 120 köpte jag en Ateca av alla bilar. Det bästa jag någonsin gjort. Sitter vettigt - lastar hyggligt (trots kort bil) och på vintern i saltslasket på motorvägsnätet gör den lilla extra höjden underverk, mindre nedskitning och bättre sikt. 4-hjulsdrift, 150 hp diesel och den drar 0,54 blandat. (heja dieseln ;)

#7 • Uppdaterat: 2018-07-24 19:40
crylen

De pratas vitt och brett hur förträffliga de sk suvarna är, lätt att kliva i och ur sitter högt ser bra mm mm. Nu vet ju inte jag gemenemans kroppsliga problem men lite stretch och gymnastik kanske skulle göra susen, min morsa köpte en Toyota celica när hon va 65 år och jag hörde aldrig henne klaga på att hon behövde rulla / dra sig ur bilen och jag förmodar att hon såg ut genom bilrutorna och trots att hon satt lågt för hon hade bilen i 8 år utan någon incident, Ps morsan va ingen smidig atlet precis.

#8 • Uppdaterat: 2018-07-24 21:26
Terriern

Jadå, biltypen är säkert ’vettig’.

#9 • Uppdaterat: 2018-07-24 21:27
Altea xl

Jag vill inte se den alls. Stor, tung, i förhållande till storleken trång och därmed bränsleineffektiv. Av dessa anledningar kommer den med stor säkerhet mestadels att säljas med dieselmotorer som lök på laxen. Var finns miljömedvetenheten? Hos den stora massan finns den inte. De tycker det är roligare att köpa med sin otidsenliga uppfattning att bilen är en leksak.

#a • Uppdaterat: 2018-07-25 00:06
Styggavargen

Alltid roligt att höra folk säga att 0,55 - 0,7 liter per mil för en diesel bil är låg förbrukning. Det är ganska högt, man kan köra äldre vanliga bilar som är i V70 storlek på nedåt 0,45 liter/mil. Sedan förstår jag inte vitsen med SUV i dessa storlekar, som tex Q3.. marginellt större lastmässigt än en vanlig Golf men väger in på 1650-1800 kg. (Mer än tex en stor bil som Avensis). Snacka om ineffektiv och att maximera utsläppen. Förbjud SUV, och börja skissa på snålare bilar i stället säger jag. Jag vill slippa klimatförändringar och dess följder. Hoppas folk kan sluta köpa SUV och tänka på allas bästa istället.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.