Bild
Nästa artikel
Mercedes-AMG GT Concept.
Mercedes-AMG GT Concept.
Mercedes-AMG GT Concept.
Mercedes-AMG GT Concept.
Dieter Zetsche, Mercedesägda Daimlers styrelseordförande, pratar sig varm om Mercedes-AMG GT Concept på premiären vid bilsalongen i Genève.

Hybrid-GT från Mercedes-AMG

Nyheter

Konceptet är en fyradörrarsversion av sportbilen AMG GT, som samlar extra kraft med hjälp av el.

Den välkända dubbelturboladdade V8:an på fyra liter från produktionsmodellen AMG GT, får i konceptet sällskap av en elmotor. Tillsammans ger detta 805 hästkrafter och skickar iväg den fyrhjulsdrivna bilen från 0-100 km/h på mindre än tre sekunder, enligt Mercedes-AMG. Elmotorn driver bakhjulen och tjänstgör som en extra boost vid behov.

Batteriet laddas under färd och det är även möjlig att köra enbart på eldrift, men det finns inga uppgifter om räckvidd.

Bilen har inte konventionella backspeglar, istället sitter det lågt placerade kameror på sidorna. Den bär benämningen ”EQ Power+”, vilket är namnet på det hybridsystem som Mercedes kommer att stoppa i framtida prestandahybrider ämnade för produktion.
 
Diskutera: Vad tycker du om Mercedes-AMG GT Concept?

Kommentarer

#1
2017-03-09 10:08

Ser ut som en ren kopia på Porsche Panamera men med Mercedes-attribut.

#2
2017-03-09 17:37

Den är ju så snygg så att det gör ont..

#3
2017-03-09 19:23

Jäklar vilken feting!!! Riktigt läcker

#4
2017-03-12 16:27

Väldigt snygg men blir det inte väldigt trång i modellprogrammet med både denna och CLS (eller CLE som den lär heta framöver) i AMG-version?

Men det är klart det fungerar med SL och AMG-GT.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.