Nästa artikel
Honda visar två koncept i Genève
Nyheter

Honda visar två koncept i Genève

Publicerad 6 februari 2013 (uppdaterad 6 februari 2013)
Det rör sig om en förhandstitt på en kommande kombivariant av Civic samt supersportbilen Honda NSX, i uppdaterat konceptformat.

En bild på bilen snett bakifrån är allt vi får av Honda Civic Wagon Concept. En konceptbil som förhandsvisar designen på en kommande kombi byggd utifrån Civic. Den nya bilen ska komplettera halvkombin och väntas rulla ut i försäljningshallarna senast i början av nästa år.

Med till motormässan i Genève följer också Honda NSX Concept, en konceptbil som setts förr men som nu har uppdaterats. Förutom en aningen förändrad exteriördesign får vi nu för första gången ta del av bilens inredning.

Lanseringen av den slutgiltiga supersportbilen, vars bakhjul troligen ska drivas av en mittplacerad V6-motor samtidigt som framhjulen drivs av elmotorer, verkar dra ut på tiden. Denna efterträdare till 1990-talets mittmotorsportbil Honda NSX väntas nämligen nå produktionsstadiet först 2015.

Diskutera: Vad tycker du om Hondas konceptbilar?
 

Kontakt

Hör av dig!

 Äger du själv någon av de bilmodeller som ingår i Vi Bilägares långteststall 2019? Dela gärna med dig av dina åsikter, då får vi ett ännu bättre underlag för vår bedömning av bilarna. 

Enklast lämnar du dina synpunkter via e-post på adressen: nils.svard@vibilagare.se.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-02-06 11:54
Hackenbush

Den som provkört NSX concept har varit emot många trottoarkanter så som de fälgarna ser ut. De skulle anställa en mer försiktig testförare på Honda.

#2 • Uppdaterat: 2013-02-06 12:54
Oomkullrunkelig

Hur kommer det sig att många bilar, eller i alla fall koncept, är för människor som saknar huvud? Det saknas ungefär 50 eller 60 cm i höjd för att en normal människa med huvud och ben ska kunna komma in i bilen.

#3 • Uppdaterat: 2013-02-06 15:07
S-E S

Hur ser den ut med takbox på och var fäster du dragkroken?

#4 • Uppdaterat: 2013-02-07 06:41
Martin77

@Hackenbush, :), ser ut som samma förare har backatpå något och tappat bakre/nedre skärm, bara massa vinklar/stag/håligheter kvar. ;)

#5 • Uppdaterat: 2013-02-11 02:11
Roger Skagerström

Oomkullrunkelig : För att det är snyggast så. Det är så en designer skulle vilja att bilen ser ut, sen måste man göra den tråkigt hög för att krumma människor ska komma in.

Det är som sagt koncept. Inte prototyper. Konceptet är en vision av vad man vill.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.