Nästa artikel
Höjd tull ger dyrare E85
Nyheter

Höjd tull ger dyrare E85

Publicerad 28 augusti 2007 (uppdaterad 23 september 2010)
Priset på miljöbränslet E85 kan komma att stiga med en krona per liter i höst, till följd av höjda tullavgifter på etanol. Handelsminister Sten Tolgfors säger till Dagens Nyheter att protektionistiska krafter inom EU verkar för höjda tullar för att därigenom bromsa införseln av etanol från Brasilien. Anledningen skulle vara att man vill värna om avsättningen för europeiskt producerad etanol.   
Behöver världen ytterligare ett sportbilsmärke? Det kan man verkligen fråga sig men det går inte att komma ifrån att återupplivade Alpine har fått till en smäcker bil i nya mittmotormodellen A110. Låg vikt och sådär 250 hästar borde betyda glada köregenskaper. Det återstår dock att se om Renault, som ligger bakom nysatsningen på Alpine, tar in märket till Sverige. Det har bestämts att Alpine uteslutande ska säljas vid separata handlare. Vågar någon plöja ner pengar i en hall för en oprövad fransk sportbil?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2007-09-12 17:31
Göran (ej verifierad)

Ständigt dessa protektionistiskt socialister som tror sig värna om det inhemska jordbruket när dom i själva verket gör både sig själva och de fattiga länderna i världen en ordentlig björntjänst.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.