Nästa artikel
Hitta vackraste vägarna
Nyheter

Hitta vackraste vägarna

Publicerad 8 juni 2017 (uppdaterad 8 juni 2017)
Amalfikusten i Italien erbjuder spektakulära vyer…
Allt handlar inte om destinationen utan även om resan dit, enligt navigationsföretaget TomTom som tipsar om bildsköna rutter.
Är du i färd med att planera sommarens bilresor? Passa på att slänga ett öga på den digitala plattformen Road Trips. Där finns tips på resvägar som bjuder på vackra vyer. Till en början finns 93 rutter och fler kommer att läggas upp efter hand. Bland annat föreslås Amalfikusten i Italien och Route 66 i USA. I Norden rekommenderas norska Trollstigen och Höga kusten-bron i Sverige.

Vägavsnitten har också delats in i kategorier beroende på naturen runtomkring och kan listas enligt vackrast skogsvägar, bergsvägar, kustvägar, historiska vägar och storslagna vägar i allmänhet.

För mer reseinspiration kan du också passa på att kika på Vi Bilägares egen lista över de mest spektakulära vägarna i Europa.
 
Diskutera: Har du tips på ett vackert vägavsnitt i Sverige eller utomlands?
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2017-06-08 12:42
Hackenbush

Våra kustvägar har vackra vägavsnitt. Här i skåne är det trevligt att köra från Trelleborg bort mot Simrishamn.
I dalarna har jag kört en hel del och där finns det fina vägavsnitt överallt. Vi har ett vackert land helt klart.

Scotland är ett av mina favoritställen utomlands.

#2 • Uppdaterat: 2017-06-08 13:58
Tvärnit

Nianforsvägen i mellan Järvsö och Njutånger. Det är mini alperna, ett otroligt vackert avsnitt och en dröm att köra men att vägen är svårt tjälskadad.
TomTom är suverän, lite för mycket, mixtrar man med parametrarna så kan den peka ut vägar som gud har glömt och sedan så vill den inte tebax till vardagen, vilket har hänt ja, jag var mindre road med min nya bil men ok att det var ganska kul ändå, vi fick en del fina bilder och lite tidsfördriv där på typ 10 mil extra kändes det som.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.