Nästa artikel
Här helt nya Volvo V60 Cross Country
Nyheter/Bilder

Här helt nya Volvo V60 Cross Country

Publicerad 5 november 2014 (uppdaterad 5 november 2014)
Efter fyra år kommer Volvo V60 i Cross Country-utförande.
Fyra år efter lanseringen av andra generationens S60 och första V60 kommer nu bilen i allvädersutförandet Cross Country.
Det var 2010 som Volvo V60 klev in på banan och avlöste V50 som tillverkarens näst största kombi. Nu fyra år senare kommer bilen i klassiskt Cross Country-utförande.

Bilen har 65 millimeter högre markfrigång jämfört med vanliga V60. Den har även fått speciella fälgar som mäter 18 eller 19 tum, hjulen ska enligt Volvo vara skodda med däck som har så pass mycket profil att både trottoarer och steniga vägar kan forceras.

På utsidan har V60 Cross Country den sedvanliga allväderskostymen med hasplåtsimitation och skärmbreddare i plast. På insidan erbjuds en ny svart skinnklädsel med bruna kontrastsömmar. Bilen lanseras först i USA och Kanada där den får Volvos gamla femcylindriga bensinmotor med 250 hästkrafter och drivning på alla fyra hjul.

På europeiska marknaden ska V60 Cross Country finnas med samtliga fyrcylindriga diesel- och bensinmotorer i Drive-E-familjen, men då bara som framhjulsdriven. Fyrhjulsdriften är till att börja med endast möjlig ihop med femcylindriga dieselmotorn D4. Bilen finns att köpa från och med tidigt nästa år, men pris eller exakt lanseringsdatum är okänt i skrivande stund.


Diskutera: Vad tycker du om Volvo V60 Cross Country?

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2014-11-05 09:49
saabnisse

Jag tycket att grillen på V60 ser lite oharmonisk ut. Formen på den som sitter på V90 går bättre ihop med stilen i övrigt och skulle nog passa bättre på V60 också.
(Sedan är det ju en helt annan sak att V90 påminner om Suggan).
Det är ju också lite underligt att man behållit järnhandlarmärket i loggan på V60 (tack och lov!) och inte gått över till samma otäcka logga som V90!

#2 • Uppdaterat: 2014-11-05 12:08
Havsfidran

Men om någon nu Verkligen Vill ha en V60 cross country med AWD och bensinmotor. Om man Vill ha den med alla vanliga svenska garantier. Vad gör man då? Vill verkligen Volvo gå miste om en möjlig kund då?

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.