Nästa artikel
Händelserik inledning på Svenska rallyt
Nyheter

Händelserik inledning på Svenska rallyt

Publicerad 13 februari 2015 (uppdaterad 13 februari 2015)
Klicka på pilarna för att se vad som händer när rallybilen punkterar reklamballongen.
Punkterade ballongkorvar, påkörningar och puttningshjälp från fotografer, se två bildserier från Svenska rallyts andra dag.
Det blev en punkterad ballongkorv. Estländaren Ott Tänak har nämnts som en ”dark horse” i Svenska Rallyt, men att punktera arrangörernas flotta ballongportal med sponsorers blev ingen bra inledning.
 
Den här dråpliga situationen inträffade på Svenska Rallyts allra första riktiga specialsträcka i Torsby på fredagsmorgonen. Ott Tänäk drev ut för långt med sin Ford Fiesta inför ett publikhopp och satte bilen i sidan på portalen. Det var tur för Tänak att portalen bestod av en uppblåsbar ballong istället för något annat hårdare material.
 
Sträckvakterna försökte förgäves få ballongkorven på plats igen, men den säckade ihop fullständigt. Det blev till att i panik dra den åt sidan, för att ge fri sikt åt italienaren Lorenzo Bertelli som startade två minuter efter Tänak. 
 
Ibland kan fotografer vara bra att ha, som när man kör fast, och behöver ha skjuthjälp. Fråga holländaren Kevin Abbring.
 
Abbring som kör
en Hyundai i20 WRC har inte stor erfarenhet av vinterrallyn och när han snurrade på Torsbysträckan hamnade han i en riktigt penibel situation.
 
Bevakande fotografer
fick lämna sina kamerautrustningar och med förenade krafter försöka få Abbring i rätt körriktning igen, inte lätt eftersom holländaren efter en handbromsvändning därefter hamnade med bilen i en kraftig doserad kurva med hjulspinn som följd. Till slut fick han fäste och kunde fortsätta – tack vare fotograferna.
 
Under torsdagens testkörning hamnade annars fotografernas riskbeteenden i fokus. Den polske WRC-föraren Michal Solowow tappade kontrollen över sin Ford Fiesta på en raksträcka, och mejade ned en tjeckisk fotograf vid sidan av vägen. Fotografen slungades in i skogen, men hade änglavakt och klarade sig undan olyckan med ett brutet finger.
 
Diskutera: Följer du årets upplaga av Svenska rallyt?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.