Nästa artikel
Fritt fram att bygga Model 3
Nyheter

Fritt fram att bygga Model 3

Publicerad 8 januari 2019 (uppdaterad 8 januari 2019)
Nu kan även de som inte stått i kö speca sin Model 3 på Teslas hemsida. Och leverans utlovas redan i mars.
I början av december offentliggjordes svenska priserna på Teslas nya elbil Model 3. I samband med det öppnades konfiguratorn för att bygga ihop sin bil på biltillverkarens hemsida, men bara för de som betalat reservationsavgift för en köplats.

Nu, knappt en månad senare, öppnar Tesla upp möjligheten att beställa en Model 3 för alla. Versionerna det går att välja på är båda fyrhjulsdrivna: antingen Long-Range-versionen för 650.000 kronor eller sportiga Performance för 767.200 kronor. Som tidigare kostar autopilot 55.000 kronor extra. Förväntad leverans enligt Tesla är redan i mars.   

Tesla tog nyligen första spadtaget på platsen där de ska bygga ytterligare en Gigafactory, denna gång i Kina. Den kinesiska fabriken kommer att fokusera på byggandet av instegsversionerna av Model 3 och även kompaktsuven Model Y. Elon Musk, vd och grundare av Tesla, twittrar att produktionen av Model 3 inleds i slutet av detta år.
Embed
Enligt nyhetsbyrån Bloomberg kommer fabriken att vara kapabel till att mata ut 500.000 fordon per år, vilket i så fall skulle dubbla Teslas produktion, då samma mål är satt för den redan existerande fabriken i Freemont, USA. 

Diskutera: Tror du att Tesla Model 3 blir en försäljningsframgång i Sverige?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.