Nästa artikel
Första bilden: Subaru Outback (2015)
Nyheter

Första bilden: Subaru Outback (2015)

Publicerad 4 april 2014 (uppdaterad 4 april 2014)
Sverigefavoriten Subaru Outback kommer i ny tappning om ett år. Här är första bilden på bilen som lanseras i USA inom kort.

Subaru Outback kommer i ny tappning om cirka ett år i Europa. Men redan om två veckor presenteras den färdiga bilen för den amerikanska marknaden på bilsalongen i New York. Den lätt-terränggående Outback har varit den mest sålda Subaru-modellen på den svenska marknaden. Något som höll i sig även när den senaste generationen presenterades 2010. Outback utgjorde cirka en tredjedel (1530 ) av totalt 4925 sålda Subarus förra året. Drygt hälften av dem, 62 procent, hade Subarus 2,5 liters dieselboxer.

Den amerikanska versionen som presenteras i New York om två veckor skiljer sig dock från den vi kommer se i Sverige. Exempelvis säljs inte dieseln i Amerika utan där kan man istället köpa bilen med 3,6 liters sexcylindrig bensinmotor.

– När det kommer till den modell som visas upp nu ger den föraning om den Outback som kommer till oss tidigast våren 2015, säger Subarus nordiska PR-chef Thomas Possling.

Diskutera: Vad tycker du om Subaru Outback?    

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2014-04-04 12:29
sbergsbyn

Sakfel igen, dieseln i Subaru är på 2,0 liter

#2 • Uppdaterat: 2014-04-04 19:13
StefanH STHLM

Tja, det finns ju fler bilder om man är undersökande journalist......
http://www.subaru-global.com/legacy25th/images/A_16_9.jpg
http://www.subaru-global.com/legacy25th/images/B_16_9.jpg

#3 • Uppdaterat: 2014-04-04 19:20
StefanH STHLM

Eller varför inte :
http://www.subaru-global.com/ibooks/201402/SUBARU_HISTORY_BOOK.pdf
http://www.subaru.com/2015-legacy.html

#4 • Uppdaterat: 2014-04-05 15:03
Roy J

Med hjälp av Stefans länkar kan faktiskt göra sig en uppfattning om bilen - och den har blivit aptitligare. Nu har den även fått något som liknar autobroms.

#5 • Uppdaterat: 2014-04-05 23:51
Boxer

Jag kommer antagligen aldrig att förstå fablessen som uttrycks på dessa forum med de passiva (d.v.s. förardetroniserande) system som lanseras.
Jag vill inte ha autobroms, det klarar jag, och ska klara, själv. Jag vill inte heller ha ESP för det är ett system som ger helt olika resultat beroende på underlaget.
ABS kan jag till nöds acceptera för det ger mig en viss information om reducerad bromsverkan, däremot klarar jag bättre än ABS-systemet att både bromsa och styra mig ur en situation.
Vad jag vill komma till är att det är föraren, och endast föraren, som ska manövrera fordonet på ett säkert sätt.
Kan man inte det ska man inte sitta i fordonet som förare!

#6 • Uppdaterat: 2014-04-06 11:54
Bortom

Jag håller med signaturen @Boxer: det är alltför stor tilltro till alla dessa passiva och aktiva säkerhetssystem idag. Fordonsmanövering, bedömningsförmåga och uppmärksamhet kommer mer och mer i skymundan... folk förlitar sig på att ´systemet´ ska rädda varje situation. Därmed blir de faktiskt sämre bilförare.
Därmed är det inte sagt att säkerhetssystem i sig är fel, men förutom bilbältet (och kanske krockkudden) verkar varje nytt säkerhetssystem medföra ökad fart och större risktagande i trafiken enligt finsk trafiksäkerhetsforskning.

#7 • Uppdaterat: 2014-04-06 14:49
Audi A5 SB

Det Darwin påvisade för länge sedan fungerar även i trafiken. Bakåtsträvare som inte fattat det goda med säkerhetssystem och insisterar på att man "kan bättre" själv, kommer ovillkorligen att bli färre och färre (så länge man inte åker snålskjuts på andras visdom genom att köpa nyare bilar där det inte går att koppla bort systemen).

Tyvärr har dessa människor en tendens att ta med sig folk som är mer begåvade i fördärvet. Det senare är både dyrt och oönskat.

#8 • Uppdaterat: 2014-04-06 17:33
Boxer

@MVH AL
Det är möjligt att jag med snart 60 år på nacken och med arbete som yrkesförare anses vara en riskfaktor. Faktum är att jag inte ironiserar.
Jag undviker att sätta mig i situationer där jag utsätter mig själv eller mina medtrafikanter för faror.
Men jag vänder mig mot övertro på system som ska kompensera för bilförares brister i omdöme eller körförmåga.

#9 • Uppdaterat: 2014-04-06 18:01
Audi A5 SB

Boxer skriver; ...." däremot klarar jag bättre än ABS-systemet att både bromsa och styra mig ur en situation."

Det där skulle jag vilja ifrågasätta mycket starkt. Jag ställer mig även frågande på vilket sätt Boxer har mätt sig fram till detta. Mig veterligen finns det inga bilar där man kan stänga av ABS-funktionen. Jag håller det för sannolikt att Boxer tro/tycker sig veta att det förhåller sig på detta sätt.

Själv har jag tillbringat ett antal timmar på bana med att träna just bromsning och undanmanöver. Att påstå att en tränad (eller en mycket väl tränad) förare skulle slå en ABS-funktion i broms+undanmanöver är just bara för mycket.

#a • Uppdaterat: 2014-04-06 18:17
Boxer

Jo, ABS går till hjullåsning, släpper bromstryck, går till hjullåsning igen o.s.v. Med träning kan man bromsa till ABS och därefter moderera ett bromstryck på gränsen till hjullåsning. Men som sagt - det kräver mycket träning.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.