Bild
Nästa artikel

Första bilden på Model Y

Nyheter

Tesla har släppt en inte alltför avslöjande illustration på nya småsuven. Men är det inte något som saknas…?

Var är backspeglarna? Det är höljt i dunkel, liksom större delen av Teslas nya suv Model Y.

Sedan tidigare vet vi att Model Y kommer att bli verklighet sent 2019, att det kommer att röra sig om en liten crossover/suv och att den inte ska baseras på budgetmodellen Model 3.
– Vi gjorde ett misstag när vi försökte grunda Model X på Model S-plattformen. Det hade varit bättre att designa en suv så som en suv borde designas, istället för att använda skohorn, sa Teslas vd Elon Musk på en aktieägarträff för några dagar sedan.

Då passade han även på att visa en bild där man kan skymta formerna av bilen och berättade att den kommer att byggas vid en ny fabrik, eftersom den vid Freemont inte har nog utrymme. Batterier och drivlina ska fortfarande komma från existerande Gigafactory.

Den skarpögde kan notera att det inte finns några backspeglar på bilden av Model Y. Det är oklart om produktionsmodellen också kommer att sakna det.
 
Diskutera: Tror du att Tesla Model Y kommer att få backspeglar i produktionsversionen?
 

Kommentarer

#1
2017-06-07 14:01

Liknar gamla Volvo XC60.

#2
2017-06-07 22:09

Ännu ett genialiskt drag från Tesla. Frågan om yttre backspeglar visar brist på vettiga frågor, tycker jag. Fråga istället vilket bilföretag som kan mäta sig med Tesla idag. Svaret är enkelt - inget. Slut på diskussionen. Sorry Alla Volvo, GM, VW, etc fans.... Försök att tänka utanför boxen.

#3
2017-06-08 08:26

Tesla = Apple. Resten = Nokia.

#4
2017-06-08 13:14

Ja jag tror den får backspeglar om den kommer i produktion och det är ju något vi inte vet något om ännu.
Att ersätta backspeglarna med kameror är ju inget nytt, det har ju visats många gånger på konceptbilar, men det faller på ett internationellt godkännande.
Konventionella backspeglar fungerar även då det är strömlöst!

#5
2017-06-08 17:21

Den liknar … en bil.
Mycket mer kan man inte säga.

Elon Musk har medgivit att modell X var onödigt komplicerad och svår att pressa ner i en befintlig plattform.
Men Tesla gör i stort allting rätt. Nu kommer de överkomliga modellerna.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.