Nästa artikel
Försäkringarna som rankas högst
Nyheter

Försäkringarna som rankas högst

Publicerad 3 maj 2018
Konsumenternas Försäkringsbyrå har släppt sin senaste rankning där konsumenterna tycker till om sina bilförsäkringar.
Bakom Konsumenternas Försäkringsbyrå står Konsumentverket, Finansinspektion och Svensk Försäkring och i stiftelsens arbete finns bland annat oberoende jämförelser av försäkringar. Nu har man släppt sin senaste rankning av bilförsäkringar, där Trygg-Hansa hamnar i topp sett till både hel- och halvförsäkringar med 4,6 av 5 poäng.

- Trenden är att bolagen utvecklar sina produkter och att medelpoängen ökar. Produkterna blir helt enkelt bättre och bättre, och det gynnar konsumenterna, säger Gustav Jonsson, jurist på Konsumenternas Försäkringsbyrå.

På delad andraplats kom Folksam och If med 4,5 poäng på helförsäkringarna och 4,4 på halvförsäkringarna. Klicka här för att jämföra bilförsäkringar. 

- Det vi vill att konsumenterna ska titta på är försäkringens innehåll, pris och hur nöjda försäkringsbolagets kunder är. Vår bild är att många tittar för mycket för priset och glömmer att försäkringarnas innehåll och kundnöjdheten också skiljer sig åt, berättar Helen Bernerfalk, även hon jurist på Konsumenternas Försäkringsbyrå.

Diskutera: Vad tycker du om din bilförsäkring? 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2018-05-03 11:46
Hackenbush

Min egen erfarenhet av Trygg hansa är att det är svårt att få ut ersättning och får man till sist ersättning så är det bara en spottstyver. Aldrig mer Trygg-Hansa för mig.
Länsförsäkringar är bättre men bäst för mig är just nu Svedea. Har både motorcykel och bil försäkrade där och de har väldigt humana försäkringspriser.
Svedea var 1200:- billigare för helförsäkring/år än vad Skodas egen försäkring är och innehållet är precis samma.

#2 • Uppdaterat: 2018-05-03 11:55
Rutger Jönåker

Varje gång jag jämfört priser på försäkringen så har Trygg Hansa hört till dom dyraste, så märkligt att dom hamnar i topp... Länsförsäkringar eller märkesförsäkringen, via If eller Folksam, har hittills varit det jag valt och jag har varit nöjd med dom. Bra pris och aldrig några problem när man behövt dom.

#3 • Uppdaterat: 2018-05-03 12:09
Axa

Min erfarenhet är att märkesförsäkringarna ligger ofta högre i pris. För bil har jag alltid fått bäst pris på Länsförsäkringar. Dem har även gett bra service när något har hänt.

#4 • Uppdaterat: 2018-05-03 13:30
Raphael

Jag har varit mycket nöjd med If som försäkringsbolag men valt gå över till Moderna för bilförsäkringen, helt enkelt en ekonomisk fråga. If är klart dyrare. Jag får viss försäkring / garanti där jag servar bilen så jag räknar med att jag ska klara mig med Moderna plus försäkringen/garantin från verkstaden.

#5 • Uppdaterat: 2018-05-03 15:18
kallandes

Kör Folksam (märkesförsäkring). Har hemförsäkring där via facket, så jag får 10% rabatt. Har aldrig behövt utnyttja försäkringen, på det viset. Min fru smällde upp dörren i grannens bil, på parkeringen hemma. Jag blev av med skadefria år, och Folksam betalade omlackering åt grannen. Min enda erfarenhet tyvärr, av Folksams bilförsäkring.

#6 • Uppdaterat: 2018-05-03 17:19
Rikard

Jobbade på skadeverkstad för många år sen, då tyckte man synd om kunder med Folksam. Det verkar ha blivit bättring sen dess.

#7 • Uppdaterat: 2018-05-03 17:57
Björnove

Jag byter försäkringsbolag mest varje år. Både på fordon, hem- och sakförsäkringar. Tar max en halvtimme per försäkring. De mest lönande stunder man kan ha.

#8 • Uppdaterat: 2018-05-03 19:19
Sabud2

Har alltid använt mig av `märkesförsäkringar´ då jag inte giller att min bil släpas till billigaste / närmaste verkstad utan föredrar märkesverkstäder och original reservdelar. Finns inget i jämförelsen som tar upp detta. Har heller aldrig haft problem med i jämförelsen dåliga if som för övrigt försäkrar Bilsport & MC specialförsäkringar.

#9 • Uppdaterat: 2018-05-03 22:45
Minimats1

Det brukar i regel heta att man får det man betalar för. Klart billigast är de som begär dosa i bilen så att de kan kolla körmönster och då betalar man därefter. Något jag aldrig skulle acceptera. IF är bara skit efter att ha haft med dom att göra och bedragare. Lurar in en kund med lågt pris för att sedan chockhöja efter första året. Nu när jag inte haft IF på några år ska dom ha lika låg premie som år 1 men nu vet jag innan att år 2 kommer chockhöjningen så nej tack för min del dom får hitta andra att lura.

#a • Uppdaterat: 2018-05-03 23:07
mso 1000

Bytte till länförsäkringar helkund och bank för ca 10 år sedan.
Det bästa jag gjort, bästa räntan och ingen diskution någon gång.

Och Octavian 18 kostar 1855:- helåret för 3000 mil och inklusive extra för vilt mm.

HD flth1450 2001a kostar 931:- helår helförsäkrad.

Jag har kollat varje år och alltid minst 30-70% billigare än märkesförsäkringarna.
Och ja ja det är billigt norr om Dalälven men ändå.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.