Nästa artikel
Förre Nissanchefen Ghosn omhäktad
Nyheter

Förre Nissanchefen Ghosn omhäktad

Publicerad 4 april 2019
Carlos Ghosn fortsätter att vara i blåsväder.
Turerna kring Carlos Ghosn och hans ekonomiska trassel fortsätter.
Japanska åklagare har besultat att omhäkta Carlos Ghosn, efter att han släpptes fri mot borgen för mindre än en månad sedan. Enligt Automotive News har det kommit fram nya uppgifter om att den förre ledaren för Renault-Nissan-Mitsubishi-alliansen grovt missbrukat sin ställning som företagsledare och använt Nissans pengar via mellanhand till personliga ändamål. 

Enligt personer som Automotive News pratat med har Renault och Nissan upptäckt att Ghosn använt deras pengar till privata flygresor, för att betala en yacht och investera i sin sons nystartade företag. 

I ett uttalande säger Renault att Ghosn har gjort tvivelaktiga utbetalningar till en distributör i Mellanöstern och en extern advokat:
”Vissa utbetalningar som gjorts av den tidigare ordföranden och verkställande direktören är oroande eftersom de innebär tvivelaktiga och dolda metoder och kränkningar av koncernens etiska principer, särskilt när det gäller relationer med tredje part, hantering av intressekonflikter och skydd av företags tillgångar.”

En dag innan han omhäktades postade Carlos Ghosn ett inlägg på Twitter att han skulle hålla en presskonferens den 11 april ”för att berätta sanningen kring vad som pågår”.

I ett uttalande kallar han omhäktningen för skandalös och godtycklig: ”Den är en del i ytterligare ett försök av vissa individer på Nissan att tysta mig genom att vilseleda åklagarna. Varför arrestera mig förutom i syfte att försöka bryta ner mig? Jag kommer inte att knäckas." 

Diskutera: Tror du att Carlos Ghosn är skyldig till pengafiffel?
 
Embed

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.