Ford Fiesta är en av Europas mest sålda bilar.

Nästa artikel
Fiestan kanske inte är död
Nyheter

Fiestan kanske inte är död

Publicerad 17 juli 2023

Ford Fiesta är en av Europas mest sålda bilar.

I en intervju avslöjas det att det kanske finns möjligheter till en eldriven Ford Fiesta.

Den 7 juli rullade den sista Ford Fiestan ut från bandet. Ett år tidigare kom beskedet att Fiesta skulle läggas ner efter 47 år. Detta eftersom Suvar blir alltmer populära och det är svårt för biltillverkare att få ekonomin att sälja i små bilar.

Vi vet däremot att en del biltillverkare har planer på att bygga små billiga elbilar. Bland annat Volkswagen som avtäckte sin ID.2 All tidigare i år. Nu säger Fords Europachef Martin Sander i en intervju med Automotive News att det kan bli aktuellt med en återuppståndelse för bilen. Detta med en elektrisk drivlina.

Ford ska använda sig av Volkswagens MEB-plattform för att bygga sin Explorer och har tidigare sagt att de efter denna modell vill utveckla en egen plattform. Men eftersom Volkswagen även ska använda plattformen för att bygga en liten billig elbil kan det bli aktuellt även för Ford att utnyttja den tekniken.

När Ford uteslöt möjligheten att bygga en liten elbil var anledningen främst att de inte har rätt resurser och man menade på att man inte var på samma nivå som Volkswagen och Stellantiskoncernen som båda bygger små elbilar.

– Ford har ett mycket konstruktivt och positivt samarbete med Volkswagen och vi undersöker eventuellt möjligheterna att ta det till nästa nivå, säger Martin Sander till Automotive News.

Han tillägger dock att deras första prioritering är att bygga en egen plattform.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (9)

  • 21 juli 2023 hx30 skrev: Du är körd när…
  • 20 juli 2023 hx30 - alla köper inte en…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.