Nästa artikel
Fiat Panda lever – och ska byggas i minst tre år till
Nyheter

Fiat Panda lever – och ska byggas i minst tre år till

Publicerad 2024-03-01 18:39
Den föråldrade småbilen Fiat Panda får mer säkerhetsutrustning för att klara kraven, och ska byggas i åtminstone tre år till.

Fiats klassiska småbil Panda må ha fallit i glömska i Sverige – den listas inte längre officiellt på Fiats svenska hemsida – men ute i Europa och hemlandet Italien säljer den fortfarande bra.

Nu står det klart att Fiat Panda ska fortsätta produceras ”åtminstone fram till 2027” i fabriken i södra Italien, uppgav företaget vid lanseringen av en ny specialversion kallad Pandina. Vid det laget har modellen tillverkats i 16 år. Dessutom höjs tillverkningstakten med 20 procent för att möta efterfrågan på bensinbilen.

För att Fiat Panda ska klara modernare säkerhetskrav får den nya assistanssystem, men den är fortfarande inte aktuell för Sverigemarknaden.

Fler och fler biltillverkare går ifrån den vanliga normen att lansera en ny modellgeneration efter sju–åtta år med en mindre uppdatering efter tre–fyra år. Fiat 500 har till exempel byggts i 17 år, och nya Renault 5 kan leva i minst 15 år.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (3)

  • 2024-03-02 12:43 Märkligt att bilbranschen…
  • 2024-03-02 09:18 Kan man kanske ändå gissa…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.