Nyheter

Publicerad 28 september 2015
På pallen 21 gånger av 30, Felix Rosenqvist säkrade EM-titeln med god marginal.
När Sveriges internationellt mest kända bilsportprofiler Marcus Ericsson och Mattias Ekström hade mindre lyckade racinghelger slog en annan svensk till. Felix Rosenqvist, 23, säkrade EM-titeln i Formel 3 på Nürburgring.
Smålänningen från Värnamo har varit helt outstanding i Formel 3 denna säsong. Förra hösten vann han inofficiella VM i Macau och i årets EM-serie har han totaldominerat. På 30 lopp har han varit på pallen 21 gånger och i över hälften av dessa har han kört till sig pole position. Senaste helgen blev helt magnifik, tre lopp, tre segrar.

Ingen annan svensk har presterat bättre i de här sammanhangen och nu hamnar Felix i en brokig skara av världsnamn. Bland tidigare europamästare i F3 kan nämnas Lewis Hamilton, Michelle Alboreto, Ricardo Patrese och Alain Prost.

Senaste helgen korades också fler mästare. Thed Björk höll undan för stallkamraten Fredrik Ekblom och vann sin tredje raka STCC-titel. En annan unik prestation stod Johan Kristofferson för som vann sitt 13:e raka lopp i supportklassen Porsche Carrera Cup. Titeln var förstås säkrad sedan lång tid tillbaka. Nu ser Johan fram emot rallycross-VM och deltävlingen i Turkiet kommande helg där han är med och kör om medaljer.