Nästa artikel
EZ-Ultimo skjutsar dig med fransk flärd
Nyheter

EZ-Ultimo skjutsar dig med fransk flärd

Publicerad 4 oktober 2018 (uppdaterad 4 oktober 2018)
Renaults framtidsvision är en lyxig, självkörande elbil.
EZ-Ultimo är robotbilen som erbjuder en oas av lugn och avslappning från storstadens hektiska liv. Ingen ratt finns att tillgå, eftersom bilen är självkörande på nivå 4. Renault beskriver den som en mysig kokong där de resande kan avhandla affärsmöten eller bara ta en powernap på väg till nästa anhalt.

Insidan bjuder på trä, marmor och läder och lyxtaxin kan bokas för längre eller kortare perioder. Bilen drivs framåt av en elmotor som skickar kraften till framhjulen. Renault menar att konceptbilen är en ultimat lösning på övertrafikerade städer, men de tycker samtidigt att det är en god idé att göra EZ-Ultimo utrymmeskrävande 5,8 meter lång.

Bilen visas upp under den pågående bilsalongen i Paris. Renault har som plan att kunna erbjuda mobilitetstjänster med autonoma robotiserade fordon lagom till 2022. 

Diskutera: Vad tycker du om Renault EZ-Ultimo? 
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2018-10-05 08:49
Klarsynt

Vikt? 4 ton? Mer? Helt bisarrt...

.

#2 • Uppdaterat: 2018-10-05 10:08
Rutger Jönåker

Att låta skärmarna gå ända ner till marken kommer kräva salssläta vägar. Den här skulle inte ta sig många meter på riktiga vägar, vilket vi kanske ska vara tacksamma för. Den gör sig nog bäst för powernaps hemma på tomten.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.